Haber

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, BAE ve Bahreyn liderleriyle telefon görüşmesi yaptı

ABD Lider Yardımcısı Kamala Harris, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamed Al Khalifa ile telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Harris, BAE Başkanı Al Nahyan ve Bahreyn Veliaht Prensi Al Khalifa ile ayrı telefon görüşmelerinde Gazze’deki durumu ele aldı.

İki liderle yaptığı görüşmede Harris, Gazze’deki acil insani krize değinerek, “sivilleri korumanın” ve uluslararası insancıl hukuka “saygı duymanın” değerine dikkat çekti.

Her iki görüşmede de “Filistinlilerin zorla yerinden edilmemesini sağlamanın” önemli olduğunu belirten Harris, hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin “eşit miktarda güvenliğe, refaha ve özgürlüğe” sahip olması gerektiğini ifade etti.

ABD’nin BAE halkının “güvenliği ve emniyeti” ile iki ülkenin savunma alanına katılımının “güçlendirilmesi” konusundaki kararlılığını yineleyen Harris, “devlet ve devlet dışı aktörlerden gelen tehditlerin caydırılması” konusunu da gündeme getirdi. “Al Nahyan’la görüşmesi sırasında bölgedeydi.

Harris ve Bahreyn Veliaht Prensi Al Khalifa, bölgeye “insani yardımın sürekli ulaştırılması” konusundaki kararlılıklarını yinelediler ve ikili ilişkilere değindiler.

İki lider, doğrudan ve ekipleri aracılığıyla yakın temasta kalma sözü verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu