Haber

Canik’te 19 Mayıs Coşkusu

Canik Belediyesi’nin ilçede düzenlediği etkinliklerle gençler 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı.

Gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Canik Belediyesi’nin ilçede düzenlediği özel etkinliklerle coşkuyla kutladı. Gençler ve ilçe halkıyla bir araya gelen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. İlçede 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Yürüyüşü’nde gençlerle birlikte doğa yürüyüşü gerçekleştiren Önder İbrahim Sandıkçı, vatandaşların bayramını ilçeye atarak kutladı. üstü açık bir otobüste gençlerle yazın. Gençlerin bayram coşkusuna ortak olan Önder İbrahim Sandıkçı, bayramın tadını doyasıya çıkaran genç ve çocuklara ikramlarda bulundu.

Bayram Sevinci Canik’in Her Köşesinde Yaşandı

Canik Belediyesi’nin ilçede düzenlediği özel etkinliklerle vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılını ilçenin dört bir yanında coşku ve sevinçle kutladı. İlçede düzenlenen etkinlikler kapsamında Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçe çeşitliliğini gençler ve milli sporcularla üstü açık bir otobüse attı. Otobüslerle Canik’in bütün mahallelerini gezen Önder İbrahim Sandıkçı ve gençler, bayram sevincini vatandaşlarla paylaştı. Önder İbrahim Sandıkçı, mahallelerde tanıştığı genç ve çocuklara bayram ikramı yaptı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Canik Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle Milli Mücadele’nin kahramanları saygıyla anıldı.

Gençlerden Anlamlı Yürüyüş

Canik Belediyesi ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçede ‘Gençlik Yürüyüşü’ düzenlendi. Öğrencilerle birlikte Gençlik Yürüyüşü’nün ortasına gelen Önder İbrahim Sandıkçı, 8 buçuk kilometrelik yürüyüş parkurunu onlarla birlikte tamamladı. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş parkurunu tamamlayan gençler, Söbüce’den başlayıp Gültepe paraşüt alanında sona eren yürüyüş boyunca marşlar söylediler. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Tek Adım Doğa ve Yaşam Derneği Lideri Emrah Aksu, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Grubu (AKUB), milli sporcular, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün ardından Canik Belediyesi katılımcılara ikramlarda bulundu.

“Gençlerimiz istiklal ruhunu yüreklerinde taşıyor”

Tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Önder İbrahim Sandıkçı, gençlerin bağımsızlık ruhunu gelecek nesillere aktaracağını söyledi. Önder İbrahim Sandıkçı, “Tarihimizin en değerli dönüm noktalarından biri olan, şehrimizde kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs’ı gençlerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte kutladık. Atalarımızın her türlü zorluğa göğüs gerdiği, istiklalini tüm dünyaya haykırdığı 19 Mayıs’ın tarifsiz ruhunu gençlerimizin taşıdığına bir kez daha şahit olduk. Gençlerimiz bağımsızlık ruhunu yüreklerinde taşıyor. Geleceğimizi inşa edecek gençlerimiz için durmayacağız, onlar için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah gençlerimiz atalarımızdan devraldıkları bağımsızlık, birlik ve beraberlik ruhunu gelecek nesillere aktaracak, bilimde, teknolojide, sanatta ve dünyanın her alanında ses getiren çalışmalara imza atacaklar. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu