Ekonomi

ISIB’den Sırbistan’a Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu

İklimlendirme Sanayii İhracatçıları Birliği (ISIB), 8-10 Mayıs tarihlerinde Türk ihracatçılarının katılımıyla Sırbistan’a Sektörel Ticaret Heyeti düzenledi. organizasyona İSİB’i Temsil Eden Yönetim Kurulu Üyeleri Kerem ÜnlüVe Ömer Duyarkatıldı.

9 Mayıs’ta Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleştirilen ikili görüşmelere Türkiye’den 22, Sırbistan’dan 80 firma katılırken, toplam 277 iş görüşmesi gerçekleştirildi. görüşmeler sırasında Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoykatılımcı firmaları ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.  görüşmelerden önce Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Ticaret Müşaviri Yasemin Yücekatılımcılara ülkenin ekonomik durumu, iş kültürü ve Türkiye-Sırbistan bölgesindeki çıkarları hakkında bilgi verdi.

Etkinliği Sırbistan Makine ve Elektrik Mühendisleri ve Teknisyenleri Derneği, SMEITS Lideri Bratislav Blagojeviç ve Genel Sekreteri Vladan Galeboviç ziyaret etti. SMEITS tarafından 6-8 Aralık 2023 tarihlerinde Belgrad’da düzenlenecek olan KGH International HVAC&R Fuarı’na üye firmalarımızla katılım konusunda ISIB Yönetim Kurulu ile görüş alışverişinde bulundular. Etkinliği Türk-Sırp İşadamları Derneği yetkilileri de ziyaret etti.

ISIB Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Ünlü Sırbistan’da gerçekleştirilen sektörel ticaret heyeti organizasyonunun çok verimli geçtiğini belirterek, “Sırbistan, Güneydoğu Avrupa’da büyümeye çalışan gelişmekte olan bir ülke. Şubemiz coğrafi yakınlığı nedeniyle stratejik değere sahiptir. Türkiye İklimlendirme Şubesi olarak Sırbistan’ın ithalatında ilk 5 ülke arasında yer almaktayız. Bakanlık olarak yurt içindeki gücümüzü artırmak için ticari heyet oluşturduk. Bu toplantılarda organizasyonumuza katılan firmalarımızın ihracata dönüşecek pek çok temas kurduğunu gözlemledik. Pazarlama, irtibat ve eğitim faaliyetlerimiz ile ülkeler ve segmentler arasındaki ilişkilerin daha da yükseleceğini ve ihracat hedeflerimizi daha da yukarılara taşıyacağımızı düşünüyoruz. “

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberserinhisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu