Haber

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İstanbul’un hizmete ihtiyacı var

Bingöllülerin gecesine katılan Vatandaş Buluşmaları Başkan Yardımcısı Emre Can URAN/İSTANBUL Cevdet Yılmaz, “Geçen yıl mayıs ayında çok önemli tarihi bir seçim yaşadık. Cumhur İttifakını zayıflatalım diyen bir seçimdi. Ama onlar Başarısız oldu. Şimdi yeni bir seçim var. Umarım.” “Halkımızın İstanbul’a hak ettiği hizmetleri sunacak bir sonuç üreteceğine yürekten inanıyoruz. İstanbul’un kaybedecek vakti yok. İstanbul’un hizmete ihtiyacı var. Laf değil, reklam değil. Hizmete ihtiyacı var.” söz konusu.

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği Yurttaş Buluşmaları Bingöl Gecesi’ne katıldı. Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde Sancaktepe Bingöl İl Derneği ile ortaklaşa düzenlenen etkinliğe Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingölliler İl Dernek Başkanı Hasan Dilsiz ve Sancaktepe ilçe başkanları katıldı.

“İSRAİL’İN GAZZE’DE YAPILAN SOYKIRIMDAN YARGILANACAĞI KESİNLİKLE BELİRTİLDİ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bugün Uluslararası Adalet Divanı Gazze’de yaşananlarla ilgili bir karar verdi. Bu kararla İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımdan yargılanacağı netleşti. Daha önce mahkum olanlar İnsanlığın vicdanı, yaptıkları zulmün hesabını uluslararası mahkemelerde verecektir.” Kısmetse. Türkiye Cumhuriyeti olarak İsrail’in bu yargılama sürecini ve oradaki yöneticilerin yargılama sürecini çok yakından takip edeceğiz. Amacımız bu vahşeti ve akan kanı bir an önce durdurmak, kalıcı ateşkes sağlamak ve kalıcı barış için müzakereleri başlatmaktır. Ancak kalıcı ateşkesin sağlanması için bu tür gösterişli uygulamalara yer yok. . Ardından kalıcı barış için müzakerelerin başlaması. Türkiye olarak bunu her fırsatta konuşuyoruz. Bingöllü vatandaşlarımızın, tüm Türkiye’nin ve tüm İstanbulluların kalbinin Gazze halkıyla ve masum Filistinli kardeşlerimizle birlikte çarptığını biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz. . Er ya da geç doğru olan kazanacaktır. “Güçlü oldukları için zulmedenler er ya da geç hesap vereceklerdir” dedi.

“‘MİLLET İttifakını zayıflatalım’ diyen bir seçim oldu ama başarısız oldular”

Cevdet Yılmaz, “Cumhurbaşkanımızın güzel bir sözü var: ‘Biz milletin efendisi olmaya gelmedik. Hizmetkar olmaya geldik.’ “Bu söz çok önemli. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında çok önemli tarihi bir seçim yaşadık. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçimleri. Milletimiz bundan memnun olsun. Türkiye o seçimde çok ciddi bir sınavdan geçti. İçerideki ve dışarıdaki tüm daireler; Recep Tayyip Erdoğan.” “AK Parti’yi yıkalım, Cumhur İttifakını zayıflatalım” diyen bir seçimdi. Ama başarısız oldular. Bir ara Cumhurbaşkanımız ‘Hep birlikte gelin’ dedi. Gerçekten hemen geldiler ama başarısız oldular. Bu millet bunlara izin vermedi. Mayıs seçimlerinin hemen ardından yeni yönetim sistemimizin sağladığı imkanlarla hızla kabinemizi kurduk ve görevimize başladık. Bu dönem çok değerli. Şunun altını çizmek isterim; Siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrar da olmaz. Türkiye tüm illeri ve bölgeleriyle son 20 yılda bu noktaya geldiyse bunun temeli siyasi istikrar ve inançtır. “Bir ortam var” dedi.

“İSTANBUL’UN KAYBEDECEK VAKTİ YOK”

Yılmaz, “Şu anda yeni bir seçim var. Türkiye mayıs ayında seçim yaptı. O tartışma artık 5 yıldır kapalı. Şimdi yerel seçime gidiyoruz. Türkiye Mart ayı sonunda yerel seçim yapacak. Öncelikle” Şunu belirtmek isterim ki, geçen seneki yerel seçimler büyük demokratik bir olgunlukla, çok yüksek bir katılımla gerçekleştirdik, dosta, düşmana en hoş cevabı verdik, organizasyonlar düzenlediler, birçok söylenti yaydılar. Türkiye’yi ve demokrasimizi karalamak. Ama gördüğünüz gibi olmadı. Huzur içinde, hukuk içinde güzel bir seçim geçirdik. Keyifli bir demokratik yarıştı. Sonuçlandı. İnşallah yerelde de aynı şey olur. Mart ayı sonunda seviyeye ulaşacağız. Tüm Türkiye ve İstanbul için hazır ve kararlı olduğumuzu söylüyoruz. Halkımızın İstanbul’a hak ettiği hizmetleri sunacak bir sonuç üreteceğine yürekten inanıyoruz. İstanbul’un kaybedecek vakti yok. Bir 5 yıl daha “Kaybedemez. İstanbul’un hizmete ihtiyacı var. Sadece konuşmak değil, reklam yapmak değil. Hizmete ihtiyacı var” dedi.

“SANCAKTEPE’Yİ PARLAYAN BİR YILDIZIN ÜSTÜNE YÜKSELTİRECEĞİZ”

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “AK Parti nasıl ki 1994 yılında o efsane belediye Cumhurbaşkanımızın yanında bir yer ve misyon kazandıysa, biz de AK Parti belediyeciliğinin temsilcisi olmanın sorumluluğunu taşıyarak gece gündüz çalıştık. Gece demedik. Gün demedik.Geçen dönemde liderimiz İsmail sayesinde buradayız.Alt yapısı ve üst yapısıyla Sancaktepe’yi şehir haline getiren liderimizin çalışmalarının yanı sıra her mahallede yaygınlaşacak kreşlerin sözünü verdik. Daha da çok vatandaşımıza. Bütün çalışmalarımız şok oldu, pandemi oldu, iki yılımız bunlarla geçti ama hiçbir bahanenin arkasına saklanmadık. Kelam “Maalesef söz verdiğimiz ama yapamadığımız her şey yapmak zorunda olduğumuz şeydi. Büyükşehir belediyemizle ortaklaşa yapıyoruz. İnşallah bu beş yılı yine tamamladık. Adayımız Murat Kurum geldiğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin liyakatiyle, duruşuyla, çalışkanlığıyla tüm sözlerimizi yerine getireceğiz. “İnşallah Sancaktepe’yi parlayan yıldızın üstüne çıkaracağız” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ikramlarda bulunuldu.

damalhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu