Teknoloji

Video Oyunları Kariyer Görünümünde Belirleyici Olabilir!

Bazıları için hayatın ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilirken, bazıları için zaman kaybından başka bir şey değildir. video oyunları hakkında bir çalışma yapıldı. Surrey Üniversitesi’nde çalışan bir grup bilim insanı ile Game Academy adlı bir şirketin yaptığı araştırma, video oyunlarının dikkat çekici bir etkiye sahip olduğunu ortaya koydu. Oyuncuların oynadığı oyun türü, ne tür bir kariyer beklentiNeyin içinde olduklarının açık bir göstergesiydi.

Video oyunları ile kariyer beklentisi arasında nasıl bir bağlantı olduğu bugüne kadar biliniyor ve kanıtlanmış durumda. kulak verdi bir şey değildi . Ancak yeni araştırmalar bunun değerli bir konu olduğunu ortaya koydu. Hep birlikte gel 16 bin 33 katılımcıylaBu araştırmanın sonuçlarına daha yakından bakalım.

Araştırma, Steam’de en çok oynanan 800 oyun üzerinden yapıldı.

Bilim adamları, araştırma için dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam’i kullandı. En çok oynanan 800 oyunBuna dayanarak uzmanlar şu çarpıcı sonuçlara ulaştı:

  • BT uzmanları ve BT mühendisleri, çoğunlukla bulmaca ve platform oyunlarıyöneldiler.
  • Yöneticiler seçerse RPG türüOyunlar vardı.
  • Diğer mühendisler ise strateji türütercih ettiler.
  • KADIN tek kişilik oyunlardaha çok tercih ettiler.
  • Erkeklerin favorisi ise nişancı oyunlarıoldu.

“İşveren için çok önemli!”

Araştırmanın baş yazarı Dr. Anna-Stiina Wallinheimo olarak, araştırmanın işveren için çok değerli dedi ki. Video oyunlarının insanlara sosyal beceriler kazandırdığına değinen Wallinheimo, işe alım süreçlerinde önemli görülmese de video oyunları sayesinde olduğunu söyledi. Kazanılan sosyal becerilerile aday olduğunu belirtti.

“Üniversiteler kariyer gelişiminde oyunlara yönelmeli”

Çalışmanın ortak yazarları arasında Dr. Anesa Hosein de bahisle ilgili açıklamalarda bulundu. Hosein’e göre üniversite gibi Eğitim Kurumları Öğrencilere mesleki gelişim eğitimi verilirken video oyunlarına başvurulmalıdır. Ancak Anesa Hosein’in bunun nasıl olabileceğine dair hiçbir fikri yok. açıklama yapmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu