Ekonomi

Su Ürünleri ve Su Ürünleri Kooperatifleri Toplantısı Çanakkale’de Yapıldı

Çanakkale balıkçılık ve su ürünleri kooperatiflerinin sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda Çanakkale balıkçılık ve su ürünleri kooperatiflerinin daire başkanlığındaki ihtiyaç ve sorunlarının belirlenmesi, sektör faaliyetleriyle uyumun sağlanması, bunlara yönelik analizler üretilmesi, kuruluşlar arası iş birliği ve dayanışmanın artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar ele alındı. Sektörle ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Vali Aktaş, yeni su ürünleri avcılığı döneminin hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Devletin bu sektöre çok değerli destekleri olduğunu belirten Aktaş, sağlanan bu fırsatlarla balıkçılığın daha iyi seviyelere getirilmesi için gerekli çalışmaların hep birlikte yapılması gerektiğini belirtti.

Aktaş, kooperatifler, balıkçılar ve balıkçı barınaklarının sorun ve sorunlarına ilişkin görüş ve önerilerin alındığını, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla sorunların çözümü için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Küme Komutanı SG katıldı. Yarbay Ercan Oran, Tarım ve Orman İl Müdürü Fazilet Karadağ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale Bölge Liman Başkanı Kürşat Biçici, Sahil Emniyet Müdürü Ogün Çevik, Küçükkuyu Sahil Güvenlik Devriye Komutanı SG. Binbaşı Onur Şen, Çanakkale Bölgesi Su İşleri Kooperatifi Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Hasan Uysal, Gökçeada Su İşleri Kooperatifi Lideri Nuri Yılmaz, Kepez Su İşleri Kooperatifi Lideri Tuncay Özel, Kilitbahir Su İşleri Kooperatifi Lideri İbrahim Talih Zenci, Yeniköy Su İşleri Kooperatifi Lideri Selçuk Yıldız, Merkez 1 Nolu Su İşleri Kooperatifi Lider Ersan Duman, Gürpınar Su İşleri Kooperatif Lideri Fuat Kafadar ve Su İşleri Kooperatif Birliği Su İşleri Mühendisi Mustafa Zabun katıldı.

suluova-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu