Haber

Kahraman Mehmetçik deprem bölgesinde vatandaşları tıraş ediyor

Türkiye asrın felaketinde tek yürek oldu.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntılar büyük yıkıma neden oldu ve binlerce can aldı.

Toplam 11 ilde hissedilen depremin ardından yaralar sarmaya başladı.

Devletin tüm imkan ve kurumları afet bölgelerine seferber olurken, milyonlarca vatandaş da ihtiyaçları için harekete geçti.

Şimdilerde bölgede depremzedelerin güçlü günlerini atlatmak ve şehirleri yeniden ayağa kaldırmak amacıyla hummalı çalışmalar yürütülüyor.

Afet bölgesinde güvenlik güçleri

Mehmetçik, yürekleri dağlayan faciada bir kez daha vatandaşının yanında yer aldı.

Arama kurtarma çalışmalarına ve ihtiyaç malzemelerinin dağıtımına katılan güvenlik güçleri, çocukların yüzünü güldürmeyi de ihmal etmedi.

Deprem bölgelerinde hayatta kalan küçüklerin yanında sık sık vakit geçiren Mehmetçik, bölgelerde asayiş ve asayişin sağlanması için de yoğun mesai harcadı.

Jandarmadan bu kez tıraş hizmeti

Depremin vurduğu illerden biri de Gaziantep oldu.

İl Jandarma Komutanlığı, Nurdağı ve İslahiye’de vatandaşları tıraş etmesi için bir grup görevlendirdi.

Bu kapsamda jandarma görevlisi, kolları sıvayarak kırsal mahallelere giderek hem depremzedelerin yiyecek ve çadır ihtiyaçlarını karşılıyor hem de saç ve sakallarını kazıtıyor.

38 mahalleye ulaşacak

3 kırsal mahallede aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişiyi tıraş eden jandarma çalışanı, bölgedeki 38 mahallenin tamamına ulaşmayı hedefliyor.

Nurdağı ilçesine bağlı Karaburçlu Mahallesi sakinlerinden Zeki Şahin, mahallenin depremden büyük ölçüde etkilendiğini ve çok sayıda evin ağır hasar gördüğünü belirtti.

“Devlet vatandaşına sahip çıktı”

Devletin tüm olumsuzluklara rağmen vatandaşına sahip çıktığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

Allah kimseyi korusun. Allah devletimize, milletimize, askerimize, jandarmamıza, polisimize güç kuvvet versin. Devlet vatandaşına sahip çıktı. Bugün jandarma timi köyümüze geldi çok şükür Allah razı olsun. Tıraşımızı alıyoruz. 25 gündür tıraş olmadım. Depremden önce traş olmuştum.

“Türk milleti asla yok edilmeyecektir”

Şahin, bu zor günlerin el birliği ile aşılacağını belirterek, şöyle devam etti:

Devletimiz herkesin yanındadır. Asker, polis, yetkililer her yerde. Bugün Nurdağı bitti köydeki evlerimiz zarar görse de çadır ve erzaklarımız da var. Kamyonlar hala boş bekliyor. Boş kontenjanlar ağzına kadar doldurulur. Türk milleti asla yok edilmeyecektir. Bunlar da gelir gider.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu