Haber

Samsun’da Şiddetli Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

SAMSUN’da bu sabah saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle sokak ve caddeler göle dönerken, bazı konut ve işyerlerini su bastı. Dün gece meydana gelen selde 1 kişinin hayatını kaybettiği Ladik ilçesinde 1 gün süreyle eğitim verildi.

Kent merkezinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Başta Atatürk Bulvarı olmak üzere merkezi caddeler su ile doldu. Sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar yolda kaldı. Zemin katlardaki çok sayıda konut ve iş yerini su bastı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, basılan meskenlerde tıkanan ızgaraları açmak ve suları tahliye etmek için çalışma başlattı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “İlimizde etkili olan sağanak yağıştan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, her noktaya ulaşmak için tüm personelimiz ve teçhizatımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uyarıları dikkate alarak” AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada siz değerli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, tedbirli olmalarını rica ediyoruz.”

Dün gece sel suları nedeniyle bir kişinin yaşamını yitirdiği Ladik ilçesinde orta yaşlılara eğitim verildi. Ladik Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçemizi etkisi altına almaya devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı önleyici tedbir olarak 05.06.2023 Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu