Yaşam

Plovdiv’de Toplu Sünnet Bayramı ve Aşure

Osmangazi Belediyesi’nin Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde düzenlediği toplu sünnet şöleninde 100 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Türkiye’nin Filibe Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen sünnet şöleninin yanı sıra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Filibe Muradiye Camii önünde aşure ikram etti.

Balkanlar’daki yadigarı topraklarda yaşayan soydaşlarla bağlarını her geçen gün güçlendiren Osmangazi Belediyesi, düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerle manevi değerlerin yaşatılmasını sağlıyor. Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde Plovdiv Konsolosluğu ile ortaklaşa düzenlenen toplu sünnet şöleninde 100 çocuk sünnet edilirken, Önder Dündar’a yakınları yoğun ilgi gösterdi.

Sünnet şölenine Önder Dündar’ın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Filibe Merkez Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çalışkan, Filibe Müftü Yardımcısı Osman Osman ve çevre illerden soydaşlar katıldı. Lider Dündar, sünnet olan çocuklara Bursaspor formaları ve çeşitli hediyeler verdi.

 

Dündar: “Kardeşlerimizi asla unutmayız”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’dan Plovdiv’e selam getirdiğini belirterek, “Bursa’daki akraba ve kardeşlerinizden selam getirdik. Biz bu toprakları kendi vatanımızdan başka görmüyoruz. Her fırsatta burada soydaşlarımızla bir meydana geliyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak Balkanlardan Kafkaslara ve Orta Asya’ya kadar geniş bir coğrafyada kardeşlerimiz var. Balkanlar Osmanlı’nın bize mirasıdır. Buradaki kardeşlerimizi asla unutmayacağız. Geleneklerimizi burada yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yıl Plovdiv’de 100 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Rabbim diğer mevvetlerini de göstersin. Sünnet bayramımız hayırlara vesile olsun.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Plovdiv Başkonsolosu Korhan Küngerü de Lider Dündar’a teşekkür ederek, “Plovdiv ve çevresinde düzenlediğimiz etkinliklere destek veren Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ederiz. 2023 yılının Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olması nedeniyle bu yılki faaliyetlerimiz daha da anlam kazandı. Bu etkinliğe destek veren herkese teşekkür etmek istiyoruz” dedi. terimleri kullandı.

Plovdiv Merkez Belediyesi Başkan Yardımcısı Oktay Çalışkan da sünnet şölenine katkılarından dolayı Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti. 100 çocuk Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan dualarla erkekliğe ilk adımı atarken, aileler Önder Dündar’a teşekkür ederek tüm Bursalılara selamlarını iletti.

 

Cuma namazından sonra aşure

Başkan Dündar, sünnet şöleninin ardından Filibe’deki Muradiye Camii’nde kılınan cuma namazının ardından aşure ikram etti. Filibe Bölge Müftüsü ve Muradiye Camii Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen programda Önder Dündar, Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü ile birlikte kazanları devralarak aşure dağıttı.

Cumhurbaşkanı Dündar, Bulgaristan programı kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin Plovdiv Başkonsolosu Korhan Küngerü’yü de makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu