Haber

O nereye gitti? Serbest bırakılan Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın babası konuşuyor!

2007 yılında gazeteci Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast, 16 yıl 10 ay sonra serbest bırakıldı. Samast’ın Trabzon’daki ailesinin evine gitmeyen babası Ahmet Samast konuştu. Kardeşi Ümit Samast’ın açıklaması dikkat çekti.

Kaynak:https://10haber.net/2023/11/16/ogun-s…

19 Ocak 2007’de 17 yaşındaki Ogün Samast, gazeteci Hrant Dink’i gazete binası önünde öldürdü. Bir gün sonra Samsun Otogarı’nda yakalanan Samast, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samast, “kasten adam öldürme” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından toplam 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

16 yıl 10 aydır cezaevinde olan Samast, şartlı tahliye şartlarını yerine getirdiğinin belirlenmesinin ardından serbest bırakıldı.

Tartışmalı tahliyenin ardından baba Ahmet Samast, 10Haber’den Hazar Erdost’la konuştu.

Samast’ın Trabzon’daki aile evine gitmediği öğrenilen babası, “Ben onu almaya gitmedim. “Gittiği gibi gelsin” dedi. Kardeşi Ümit Samast’ın, “Ogün’ü bulursan konuşursun” sözleri dikkat çekti.

Muhtar, Samast ailesinin 14 Kasım’da sessizce köyü terk ettiğini belirtti. “Kimseye bir şey söylemediler. Köye gelmediler. Polis de arayıp bilgi almak istedi. Onlara da söyledim. “Gelmediler, geleceklerini de sanmıyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu