Haber

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konya’da düzenlenen ‘Büyük Yörük Türkmen Buluşması’ etkinliğine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yörük Türkmen de üretici demektir. Onların hakları yetmedi. O hakkı da teslim edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlenen ‘Büyük Yörük Türkmen Buluşması’ etkinliğine katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, etkinlik öncesi Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Nasreddin Hoca Türbesi ve Batı Cephesi Karargâh Müzesi’ni ziyaret etti. Genel Lider Kılıçdaroğlu, Zekai Baloğlu ilçe ziyaretinin ardından SporSalonda düzenlenen ‘Büyük Yörük Türkmen Buluşması’ etkinliğine katılarak salonun bahçesinde kurulan çadırları gezdi.

Programda konuşan Kılıçdaroğlu, “Tarihin bize yüklediği sorumluluk, öğrendiğimiz kültür ve geleneği gelecek nesillere ve çocuklarımıza aktarmaktır. Zaman zaman farklı partilerde yer aldığımız doğrudur. Bu da çok doğal ama bizim kültürel birlikteliğimiz parti meselesi değil.Kültür dediğiniz şey, “İnsanın ruhudur, geçmişidir, geleceğidir. Dolayısıyla kültür sıradan bir olay değil” dedi.

Akşehir’in Milli Mücadele’nin ana karargâhı olduğunu anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Diğerleri vilayet, Akşehir değil. Neden Akşehir vilayet değil. Kadim kültürümüzün yerleşim yeri olan Akşehir’i vilayet yapacağız. Bu işin sağı solu yoktur, tarihi vardır. Tarihe saygı duyarsanız Akşehir de olur. Saygı görürsünüz” dedi.

Yörük Türkmenlerinin sorunlarını bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Göçebelerin sağlık güvencesi yok. Neden olmasınlar? Onlar bu coğrafyada yaşıyorlar, aynı havayı soluyoruz. Vatandaş olarak emeklilik hakkını kazanması gerekiyor. Hastaneye gittiğinde mutlaka sağlık sigortası olmalı.Unutma her şeyi bu abi yapacak.Kırda ve yaylada çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek.Hakkı olacak. yeri ve zamanı geldiğinde emekliliğe.” Çalışıp ürettiğiniz zaman sosyal devlet hakkınızı teslim eder. Yörük Türkmen aynı zamanda üretici demektir. Hakları yeterince verilmedi. O hakkı da teslim edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde kimse mağdur olmaz, bu coğrafyada herkes huzur içinde gezer, herkes eğlenir, herkes birbiriyle eğlenir.” barış olacak herkes kucaklaşacak güzel türkiyemizde boş yere merhaba demedim bıkmadık mı artık savaşmaktan kavga etmek yetmez mi birbirimize bakmak yetmez mi yüzleri farklı?” Bir araya gelmeliyiz, bir araya gelmeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından program Kemal Kılıçdaroğlu’nun hediyesi ile sona erdi. – KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu