Haber

Mersin 3. Gaziler Masa Tenisi Turnuvası Başladı

Mersin 3. Gaziler Masa Tenisi Turnuvası Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Mersin Masa Tenisi Spor Kulübü (MEMTEK) iş birliğiyle bu yıl ‘Mersin 3. Gaziler Masa Tenisi Turnuvası’ düzenliyor. Amerika, Rusya, Ukrayna, Irak, İran, Suriye ve Bosna Hersek’in de aralarında bulunduğu 7 ülke ve 32 ilden katılan turnuvaya 200 sporcu katılıyor. 30 yaş üstü herkese açık olan 2 gün süren müsabakada yarışmacılar; 30-39, 40-49, 50-59, 60-64, 65-69, 70-74 ve 80 yaş üstü kategorilerinde birincilik için çabalıyor.

“Turnuvada 2 gün boyunca çok güzel maçlar ve zorlu mücadeleler yaşanacak.”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Mersin Gaziler Masa Tenisi Turnuvası’nı düzenlediklerini belirterek, “Farklı yaş gruplarından, 7 farklı ülkeden, 32 farklı ilden sporcularımız var. Yaşı 80, 2, “Yarışmamız gün boyu devam edecek” dedi. Sporcuların 2 gün boyunca Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini gördüklerini belirten Gökayaz, “Bugün sahada mücadele başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vaha Seçer’in spora verdiği büyük destekle Mersin’de bu tür çalışmalar ve etkinlikler artarak devam edecek.”

Gaziler için yaş skalasının 30 yaştan başlayıp 80 yaşına kadar devam ettiğini belirten Gökayaz, “30-39, 40-49, 50-59, 60-64’ten 80 yaşına kadar devam ediyor. Gruplar erkek, kadın ve çift olarak devam ediyor.Rusya “Ukrayna’dan, Irak’a, Amerika’dan ve 32 farklı ilden yarışlarımız var. Burada 2 gün boyunca çok güzel maçlar ve zorlu maçlar olacak. Tüm Mersinlileri bu maçlara davet ediyoruz” dedi.

Mersin Masa Tenisi Kulübü Başkanı Mustafa Asparuk, bu branşın özellikle yaşlı vatandaşlar tarafından yapılabilecek en güzel sporlardan biri olduğunu söyledi. Masa tenisinin uzun yıllardır Mersin’de olduğunu ancak spordan ziyade eğlence olarak görüldüğünü belirten Asparuk, “Yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sporun gelişmesiyle birlikte lig maçları da görmeyi hedefliyoruz” dedi. Hatta gelecekte Mersin’de uluslararası turnuvalar bile düzenlenebilir.” – MERSİN

nazimiyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu