Haber

Rusya Savunma Bakanlığı: Son 24 saatte 7 HIMARS roketi düşürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Rus hava savunma araçlarının gün içinde 7 adet HIMARS ve Vampire çoklu roketatarını düşürdüğünü duyurdu.

Rusya Savunma BakanlığıResmi açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

Kupyansk yönünde‘Batılı’ birlik grubunun, Ukrayna ordusunun 32. mekanize tugayı ve Terny savunmasının 103. tugayının saldırı gruplarının Kharkiv bölgesindeki Sinkovka ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Terny yerleşimlerine yönelik beş saldırısını püskürttüğü belirtildi. .

Bu doğrultuda Ukrayna ordusu yaklaşık 25 asker2 zırhlı muharebe aracı ve 3 aracı kaybettikleri belirtildi.

Krasny Limanı Yönü, Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Yampolovka ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ndeki Chervonaya Dibrova yerleşimlerindeki 63. Mekanize Tugay ve 44. Tüfek Taburu’nun merkezi küme birimlerinin iki saldırısını püskürttü. Ayrıca Ukrayna birliklerinin Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Kirovsk ve Serebryanskiy bölgelerinde insan gücü ve teçhizatı imha ettiği açıklandı.

Ukrayna’nın bu yöndeki toplam kayıpları 100 asker2 araç ve 1D-20 obüs olduğu vurgulandı.

DonetskYöne topçu ateşi ile desteklenen ‘Güney’ birlik grubunun birimlerinin, Shumy ve Bogdanovka yerleşim bölgelerindeki iki düşman saldırısını püskürttüğü, ayrıca Donetsk Halkının çeşitli yerleşim bölgelerinde Ukraynalı personel ve teçhizatı vurduğu açıklandı. Cumhuriyet.

Bu doğrultuda Ukrayna ordusu Yaklaşık 250 ölü ve yaralı asker2 zırhlı muharebe aracı, 3 araç ve 1 Akatsiya kundağı motorlu topçu birliğini kaybettikleri açıklandı.

Güney DonetskVostok kuvvet kümesi yönünde, Vostok kuvvet kümesine bağlı birliklerin, 127. Tero Savunma Tugayı’na bağlı saldırı gruplarının Zaporozhye bölgesindeki Priyutnoye mevkisi yakınında gerçekleştirdiği dört saldırıyı püskürttüğü, ayrıca Ukrayna’ya da yangın hasarı verdiği belirtildi. Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Makarovka lokasyonu yakınında ordu çalışanları ve teçhizatı.

Ukrayna ordusunun bu yöndeki kayıpları 115 asker3 araç ve 2 Akatsiya bineğinin olduğu belirtildi.

ZaporojyeYöne göre topçu desteğiyle desteklenen Rus birlik küme birliklerinin, Zaporozhye bölgesindeki Rabotino ve Nesteryanka yerleşimlerinde Ukrayna ordusunun 63’üncü mekanize tugayının insan gücü ve teçhizatına saldırdığı belirtildi.

Ukrayna ordusu bu yönde yaklaşık 20 asker1 zırhlı muharebe aracı ve 2 aracı kaybettikleri açıklandı.

KhersonRus birliklerinin kümelenmesinin etkili faaliyetleri sonucunda Ukrayna ordusunun, 15 askerEn fazla 2 aracın kaybolduğu bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus havacılık ve topçu güçlerinin Çerkassi bölgesine Ukrayna füzesi konuşlandırdığı belirtildi. S-300Füze savunma sistemini, yakıt ve havacılık depolarını vurduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı, Özel Askeri Harekât’ın başlangıcından bu yana toplam 568 uçak, 265 helikopter, 11 bin 283 insansız hava aracı, 456 uçaksavar füze sistemi, 14 bin 805 tank ve diğer zırhlı araç, 1210 çoklu roket konuşlandırdı. rampalar, 7 bin 881 sahra topu. Havan topları ve bin 940 adet özel askeri araç teçhizatının imha edildiğinin altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu