Ekonomi

Kuzey Kore’den ABD’ye uyarı! Savaş ilanı olarak kabul edilecek.

Yonhap’ın Kuzey Kore’nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı’na (KCNA) dayandırdığı habere göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Kwon Jong-gun, ABD’nin Güney Kore ile yaptığı askeri tatbikatları “düşmanca faaliyetler” olarak nitelendirdi. bunlar bir “savaş ilanı” olarak kabul edilecekti.

KCNA’ya yaptığı yazılı açıklamada Kwon, Kore Yarımadası’ndaki askeri gerilimlerin “kısır döngüye” girmesini önlemenin tek yolunun ABD’nin Güney Kore’ye stratejik varlık konuşlandırmayı durdurması ve bölgedeki tatbikatlara son vermesi olduğunu savundu.

ABD ve Güney Kore’nin askeri tatbikatlarını kınayan Kwon, “ABD, tekrarlanan uyarılara rağmen düşmanca ve provokatif eylemlerine devam ederse, Kuzey Kore’nin bunu ‘savaş ilanı’ olarak değerlendirebileceğini unutmamalı.” terimini kullandı.

Kwon, Güney Kore heyetinin ABD’deki denizaltı üssüne yaptığı ziyareti de eleştirerek, Bu, Kuzey Kore’yi köşeye sıkıştırma çabalarının ulaştığı seviyeyi açıkça göstermektedir.” değerlendirmesini yaptı.Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Kuzey Kore’nin füze testlerine verdiği tepkilerin asılsız olduğuna dikkat çeken Kwon, bu testlerin “meşru müdafaa hakkı” olduğunu söyledi.savundu.

Kwon, “BM Güvenlik Konseyi, Kore Yarımadası’nda barışa katkıda bulunma niyetleri varsa, bölgede stratejik varlıklarını konuşlandıran ve askeri tatbikatlar düzenleyerek gerilimi tırmandıran ABD ve Güney Kore’yi şiddetle kınamalıdır.”ifadesini kullandı.

balistik füze denemesi yaptı.

Kuzey Kore’nin geçen yıl yaptığı füze denemeleri ve Güney Kore ile ABD’nin ortak askeri tatbikatı bölgedeki gerilimi bir kez daha artırmıştı. Doğu ve batıya çeşitli tip ve menzillerde 90’dan fazla füze fırlatan Pyongyang yönetimi, Kasım ayı başında sadece bir günde 23 füze ateşledi.

Pyongyang, 2023’ün ilk saatlerinde balistik füze denemesi de yapmıştı. Kuzey Kore’nin son haftalarda artan füze denemelerine yanıt olarak Güney Kore, ABD ile hava tatbikatları yürüttüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu