Haber

Konya Büyükşehir Otobüs Filosu 20 Yeni Otobüsle Güçlendi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir içi toplu ulaşımda kullanılmak üzere 20 yeni otobüs aldıklarını söyledi.

Geçen haziran ayından bugüne kadar alınan otobüs sayısının 127’ye çıktığını belirten Lider Altay, “Böylece toplamda 127 otobüs ve 470 milyon liralık satın alma gerçekleştirdik. Fiyat politikamız ile büyükşehirler arası en ucuz toplu ulaşımı sağlıyoruz.

Coğrafyanın büyüklüğüne rağmen bu konuda kararlı olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın toplu ulaşımı rahat bir şekilde kullanmasını istiyoruz. Bunun için büyük çaba harcıyoruz. İnşallah bundan sonra da güzel haberlerimizi vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım filosu her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son dönemde kente 20 yeni otobüs eklediklerini belirterek, Türkiye’nin en büyük coğrafyası ve nüfus olarak en büyük 6. ilinde toplu taşıma hizmetlerinin öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.

Bu anlamda iki önemli hedefleri olduğunu anlatan Önder Altay, “Birincisi Türkiye’nin en ucuz ulaşımını sağlamak. Fiyat politikamız ile an itibariyle büyükşehirler arası en ucuz toplu ulaşımı sağlıyoruz. Coğrafyanın büyüklüğüne rağmen bu konuda kararlı olmaya devam edeceğiz. Çünkü toplu ulaşım ücretleri ile vatandaşlarımıza aylık ciddi bir destek sağlıyoruz. Geçmiş yıllardaki ucuz fiyat politikamızı inşallah devam ettireceğiz” dedi.

UCUZ VE RAHAT ULAŞIMIN ŞEHRİ KONYA

Ucuz toplu taşıma hizmeti vermenin yanı sıra toplu ulaşım filosunu güçlendirme konusunda da çalıştıklarını belirten Önder Altay, “Haziran 2022 itibarıyla filomuza 107 yeni otobüs ekledik. 407 milyon öz sermaye ile aldığımız otobüslerimiz şu anda ilimizde hizmet veriyor. Bugün itibariyle 20 yeni otobüsü hizmete alıyoruz. 63 milyon liralık bir maliyetle otobüslerimizin finansmanını sağladık. Böylece toplamda 127 otobüs ve 470 milyon liralık satın alma gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın toplu ulaşımı rahat bir şekilde kullanmalarını diliyoruz. Büyükşehirlerin en büyük sorunu trafik. Trafiği çözmenin yolu ise insanların toplu taşımayı kullanabilmesinden geçiyor. Bu yüzden hem ucuz hem de rahat olmalı. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak hem ucuz hem de konforlu ulaşım için büyük çaba harcıyoruz” dedi.

GÜNDE 100 BİN KİLOMETRE SÜRÜŞ

Başkan Altay, “Toplu ulaşımda araçlarımız günde yaklaşık 100 bin kilometre güzergah kullanıyor. Çok geniş, kalabalık bir aile ile bu işi yürütüyoruz. Duyarlılıklarından dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Hemşerilerimize en iyi hizmeti vermek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. 20 yeni otobüsümüzün şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. 2023 yılı için de filomuza yeni otobüsler katmak için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bundan sonra da müjdemizi vereceğiz. Allah’ım kaza sana bela vermesin. Umarım güzel günlerde kullanılır.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu