Ekonomi

Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı’ndan Yabancı Yatırımcılara Fırsat Kapıları Açıldı

1. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı’ndan çeşitli görüntüler

Pazartesi günü sona eren 23. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı (CIFIT), yabancı yatırımcılara yeni fırsat kapıları açarak güvenlerini artırdı.

Cuma günü Çin’in doğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen şehrinde başlayan fuara 102 ülke ve bölgeden firmalar katıldı.

Çin’in yeşil ve düşük karbonlu endüstrisine ilgi gösteren yabancı şirketler, ülkenin düşük karbonlu sanayi pazarının büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyor.

“Çin’deki yeşil ve düşük karbon endüstrisinin büyük ilerleme kaydettiğini düşünüyorum. Çin’in enerji alanında bir tür liderlik üstlendiğini görebiliyorum. Yeşil teknoloji ve yeşil inovasyon için bir tür merkez inşa ediyoruz. Bu yüzden buraya geldik. Çin’deki yatırımcılarla temasa geçmek ve onlarla buluşmak için “Çin pazarının şirketlerin küresel olarak büyümesine ve genişlemesine olanak sağlayacağından son derece eminim.”

“Çin son derece yeterli bir konumda. Bol biyokütle kaynaklarına sahip ve merkezi hükümetin ikili karbon hedefi konusunda güçlü bir siyasi isteği var. Çin aynı zamanda enerji dönüşümü için gerekli ekipman ve tedarik zinciri açısından da lider bir ülke. Bu nedenle “Bu karbondan arındırma yolculuğu, Maersk ile Çin arasındaki uzun vadeli bağda değerli bir sonraki adımı temsil ediyor.”

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Xiamen’den bildiriyor. (XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu