Ekonomi

KESK, Devletin Memur Zam Teklifini Kabul Etmedi

Hükümetin memur ve emekli memurlara zam teklifinin ardından KESK’ten grev kararı geldi. Teklifin kabul edilemez olduğunu belirten konfederasyon, 16 Ağustos’ta çalışmayı bırakma kararı aldı. Memurlara yüzde kaç zam yapılacak? İşte detaylar?

MEMURUNA YÜZDE KAÇ ARTIŞ YAPILACAK?

Memurlar ile emekli memurlar arasında 1 Ağustos’ta başlayan toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Memur-Sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bugün ikinci kez bir araya gelirken, hükümetin ilk önerisi açıklandı. Buna göre, 2024’ün ilk 6 ayında yüzde 14, ikinci 6 ayında yüzde 9, 2025’in ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci 6 ayında yüzde 5 zam önerildi. Teklifin ardından Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) grev kararı aldı.

KESK’ten yapılan açıklamada, “Kamu emekçilerinin 2024-2025 tis taleplerine ilişkin hükümetin ilk teklifini Çalışma Bakanı açıkladı. Buna göre: 2024’ün ilk altı ayı için yüzde 14, ikinci altı ayı için yüzde 9” 2025’in ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci “Altı aydır yüzde 5 oldu. Dağ fare bile doğurmadı! Bu teklif, sefaletin katlanarak devam edeceği anlamına gelir. Kabul etmiyoruz. Tüm emekçileri KESK’in 16 Ağustos’ta gerçekleştireceği eyleme destek vermeye davet ediyoruz.” denildi.

cardakajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu