Haber

Kayseri’de barajlarda ‘kuraklık’ alarmı

Kayseri’de barajlarda ‘kuraklık’ alarmı

Kayseri’nin en büyük barajında ​​su seviyesi yüzde 7’ye düştü

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş:

“Kayseri’de kuraklık büyük ölçüde devam ediyor”

KAYSERİ – Yağışların olmadığı Kayseri’de barajlardaki su seviyeleri ciddi şekilde düşerken, çiftçileri ‘kuraklık’ korkusu sardı. Kayseri’de yoğun kuraklığın yaşandığına dikkat çeken Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş; Kayseri’de kuraklık had safhada devam ediyor.

Kayseri’de yetersiz kar ve yağmur nedeniyle barajlardaki su seviyeleri düştü. Kentteki Sarıoğlan Barajında ​​su seviyesi sıfıra düşerken, kentin en büyük barajı olan Yamula’da su seviyesi yüzde 7’ye düştü. Sular altında kalan eski yapılar, suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı.

“Kayseri’de kuraklık büyük ölçüde devam ediyor”

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, Kayseri’de yoğun bir kuraklık yaşandığına dikkat çekerek, “Sonbahar döneminde yağış yoktu. Bu nedenle mahsuller verimli değildi. Bu durum halen devam ediyor. “Kar yağdı” dedik ama kar yağmadı. Kuraklıktan dolayı tüm Türkiye. Türkiye’deki çiftçilerimizde bir tedirginlik var. Kimsenin elinde olan bir şey değil. Kuraklık büyük bir hızla devam ediyor. Kayseri’de geniş bir alana yayılmıştır.Ekili alanlarda ekinlerin bir kısmı büyümüş,bazıları yetişmemiştir.Yaylalarda hayvanlar istedikleri kadar ot bulamamaktadırlar.Bundan dolayı hayvancılıkta sıkıntı yaşamaktadırlar.Kayseri sıkıntıdadır. kuraklıktan ama inşallah önlemimizi alırız ne kadar başarılı olabiliriz bilmiyorum ama barajlarımızdaki su seviyeleri çok düştü kar yağışından sonra artış oldu hayır js de su seviyesinin yükselmesi suyun ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. r barajlara ve sulu tarıma geçiştir. Öyle bir zaman gelecek ki bir damla suya bile ihtiyacımız olabilir. Bu nedenle nerede olursak olalım suyun değerini bilmek zorundayız. Artık deli sulama gibi sistemlerle sulamanın bitmesi gerekiyor. “Su değerlidir ve bundan sonra daha da değerli olacaktır.”

Güneş, çiftçilerin kuraklıktan zarar görmemeleri için çalışmalarında TARSİM ve kuraklık sigortası yaptırmaları gerektiğini de kaydetti.

adapazarihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu