İş

İzmir iş dünyası asgari ücret artışını değerlendirdi, enflasyonla mücadeleye vurgu yaptı

Asgari fiyatın 8 bin 506 TL olarak duyurulmasını takdirle karşılayan İzmir’deki iş dünyası temsilcileri, yeni fiyatın hayırlı olmasını dileyerek, emek ve enflasyonlu vergi dilimlerinin yeniden gözden geçirilmesi mesajını verdiler.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, açıklanan net fiyatı 8 bin 506 TL olarak değerlendirdi. İZTO Lideri Mahmut Özgener, kararın hayırlı olmasını dileyerek, enflasyonla birlikte emeğin değerli olduğuna dikkat çekti.

“Vergi dilimlerinin enflasyon ve teşvik paketi doğrultusunda güncellenmesini bekliyoruz”

Özgener, “Ülkemizde istihdamın değerli bir bölümünü taban fiyatlı çalışanlardan oluşuyor. Bu kapsamda taban fiyatı yaklaşık yüzde 55 artırarak 8 bin 506 TL’ye çıkarmamızı temenni ediyor, ortadan kalkması açısından memnuniyetle karşılıyoruz. taban fiyatla çalışanların maddi sıkıntılarını; gücünü korumak için enflasyonla mücadeleye devam etmeyi kaçınılmaz olarak görüyoruz.Ancak, güç ve hammadde artışları nedeniyle işletme sermayesi küçülen patronun üzerindeki yük, İstihdam maliyetlerinin yanı sıra her geçen gün artıyor. Buna paralel olarak güncellenmesini ve mevcut taban fiyatın bazını yükseltmek için hızlı bir teşvik paketi açıklanmasını bekliyoruz.”

“Asgari fiyat üzerinden vergi ve primlerin gözden geçirilmesini bekliyoruz”

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Genel Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, çalışanı enflasyonla ezmemek için yapılan zammın yerinde olduğunu belirtti.

EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Enflasyonla mücadele, zam oranı kadar değerlidir” diyerek, “İstihdam noktasında patrona hassasiyetle yaklaşılacağından şüphemiz yok. Vergi ve primlerin taban fiyattan olmasını bekliyoruz” dedi. Artış oranının çalışanlarımızı rahatlatacak olmasından son derece memnunuz, ancak “Enflasyonla mücadele, artış oranı kadar değerlidir. Enflasyonla uğraşmak, satın alma gücünün artmasına da yardımcı olacaktır. Kaldı ki enflasyonla mücadelede reel enstrümanlar kullanılarak tedbir alınmazsa maalesef asgari fiyatın da bir anlamı kalmayacak.” – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu