İş

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ çalışanlarına yüzde 35 zam sağladı.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. çalışanların zam taleplerinin fiyatlarına enflasyonun üzerinde yüzde 35 oranında zam yapıldığını bildirdi.

Bazı çalışanların “özlük haklarının iyileştirilmesi” yönündeki işlemine ilişkin şirketten yapılan açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 6 ilde abonelere kesintisiz ve kaliteli elektrik sağlanması için hizmet verilirken, çalışanların görevlerini en uygun koşullarda yapmaları için hassasiyet gösterildiği belirtildi.

“Ülkemizde gelişen ekonomik koşulların bilincinde olarak çalışma arkadaşlarımıza mümkün olan en rekabetçi ücret ve yan haklar politikasını sunmaya çalışıyoruz. Rekabetçi ücret ve yan haklar politikamızla çalışma arkadaşlarımızın yanındayız. Bu kapsamda Temmuz ayında yaptığımız düzenleme ve zamlarla ücret ve yan haklar skalamızı piyasa koşullarının üzerinde oluşturduk.” Açıklamada, Enerji Bakanlığı ve Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gibi kamu otoritelerinin düzenlemelerine tabi bir şirket olarak kamu hizmeti vererek vatandaşlara kesintisiz elektrik sağlamak için çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle tatil günlerinde de hizmet verildiği, yasal tedbirler çerçevesinde tüm ödemelerin eksiksiz yapıldığı ve bu saatlerde çalışan işçiye fazla mesai ücreti ödendiği belirtildi.

Açıklamada şunlar söylendi:

“Yemek ücretinin yanı sıra şirket politikamız gereği doğum, evlenme ve ölüm durumlarında yanlarında olmaya devam ediyoruz. Arkadaşlarımızın tüm yasal haklarını sağlarken işten çıkarılma durumlarında da aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Şirketimizde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında periyodik kontroller ve eğitimler yapıyor, çalışma arkadaşlarımızı her zaman eğitimlerle bilgilendiriyoruz. İş kazası geçiren meslektaşımızın sağlığına kavuştuktan sonra en uygun iş alanında çalışmasını sağlıyoruz. “Fiyat artışını paylaşmak isteriz. Tüm meslektaşlarımız için enflasyonun üzerinde olan yüzde 35, Temmuz ayında fiyat artışına yansıyacak. Temmuz ayı maaşlarına yansıyacak fiyat artışının yanı sıra Ağustos ayında promosyonlar da hesaplarına yatırılacak. Ödenen yemek ve yol yardımı da devletin belirlediği rakamlara göre yapılıyor.”

Açıklamada, hizmet verilen illerde iş bırakma olmadığı belirtilirken, bu kapsamda yapılan spekülatif açıklamaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi.

Yapılan iyileştirmelerin yeterli olmadığını düşünen bazı çalışma arkadaşlarımız haklarının söze dökülmesi için harekete geçmektedir. Dün olduğu gibi bugün de emekleriyle şirketimize güç katan çalışma arkadaşlarımıza daha görevinin başında teşekkür ederiz. kelimeler yer aldı.

haber-ivrindi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu