Haber

İsveç, Bülent Keneş’in Türkiye’ye iadesini reddetti

İsveç Yüksek Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye’ye sınır dışı edilmesi’ dediği Bülent Keneş’in iadesini ‘terörist’ olarak nitelendirerek reddetti. Ankara’nın Today’s Vakit gazetesi eski yazı işleri müdürü Keneş’in iade talebini karşılayabilmesi için zanlının 1 yıl veya daha fazla hapis cezası alması gerektiği, Keneş için bu şartın sağlanmadığı bildirildi. . İsveç Yüksek Mahkemesi, iade talebinin ‘siyasi’ olduğunu kaydetti.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile 9 Kasım’da düzenlediği ortak basın toplantısında, “Görüşmemizin hedefi İsveç’in terörle mücadeledeki tutumu ve bu rakamlar (Türkiye’ye iade edilecek kişi sayısı)” dedi. 30, 70, 100 olmalı. “Garip, bunlar ayrı ayrı tartışılabilecek konular. Bunlardan 4’ü sınır dışı edildi. Ancak FETÖ terör örgütünden şu anda İsveç’te olan biri var onun adını vereceğim mesela Bülent Keneş bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizim için büyük önem arz ediyor.” doğal İsveç’in daha duyarlı davranmasını istiyoruz” dedi.

Keneş, daha önce 2015 yılında Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla tutuklanmış, tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmiş, yurt dışına çıkışı yasaklandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Keneş hakkında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında 18 Ekim 2016’da tutuklama kararı çıkarıldı. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu