Haber

Geniş Ailem 2022’de 342.805 hizmet verdi

Büyükşehir’in erişilebilir, yaygın ve bütüncül hizmet anlayışıyla 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar için başlattığı ‘Benim Geniş Ailem’ ile 342 bin 805 hizmet verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında ‘Benim Geniş Ailem’ projesi ile 65 yaş üstü veya engelli vatandaşlara hizmet verdi. Proje kapsamında 342 bib 805 hizmet verildi.

GENİŞ AİLEMDEN VATANDAŞLARA TAM DESTEK

‘Geniş Ailem’ projesi ile Kocaeli’nde ikamet eden 65 yaş üstü veya engelli vatandaşlara hastaneye dönüş, doktor randevusu, resmi kurumlarla ilişki, barınma ihtiyacı, barınma ihtiyacı, alışveriş, ilaç gibi hizmetler sunuluyor. , sıcak yemek, fatura ödeme, maaş çekme. Bireylerin temel ihtiyaçlarını temel alır.

2 BİN 435 KONUTA EV BAKIM HİZMETİ

Öte yandan Yatılı Bakım Hizmeti ile öz bakım ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlara belirli aralıklarla bireysel bakım hizmetleri sunulmaktadır. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülen çalışma ile 2 bin 435 haneye 22 bin 328 kez evlerinde bakım hizmeti verildi.

ELEKTRİKLİ HASTA KARYOLASI VE KARYOLASI

Elektrikli Hasta Karyolası’nda vatandaşların yaşayabileceği olası teknik sorunlar da Büyükşehir tarafından hızlı bir şekilde çözülüyor. 2022 yılında 2.430 kişiye beşik verildi. Ayrıca 2022 yılında 77 hasta yatağının bakım ve onarımı yapılmıştır.

GÖNÜL KAZAN İLE 500 BİN YEMEK VERİLDİ

‘Gönül Kazan’ projesi ile hasta, yaşlı, engelli ve yemek yapma gücü olmayan kişi ve ailelere hazır yemek ulaştırılıyor. 2 öğün yemek (kahvaltı-öğün) verilerek 2022 yılında öğün sayısı 500 bin öğüne ulaştı.

‘HAYATI TUT’

65 yaş üstü vatandaşlar için başlatılan bir diğer proje ise ‘Hayata Tutun’. Yaşlanmaya bağlı olarak yürümekte ve oturmakta güçlük çeken vatandaşlar için banyoda katlanabilir tabure, banyoda ve ihtiyaç duyulan alanlarda sabit tutunma barı, harekete duyarlı aydınlatma tesis edilmiş, kaymaz paspaslar konulmuştur. ıslak zeminlerde kullanım vatandaşların hizmetine sunuldu. .

SOSYAL VE SAĞLIK DESTEĞİ

Sağlık sorunları, maddi sıkıntılar ya da kimsesizlik nedeniyle dışarı çıkamayan bireyler için sosyo-kültürel faaliyetlerin yanı sıra temel ihtiyaçlarını karşılamalarına zemin sağlandı. Sağlığın teşviki ve geliştirilmesi faaliyetleri kapsamında hastane randevu, refakatçi muayene, sağlık taraması (analiz), reçete basımı ve eczane süreçleri, sağlık kurulu süreçleri yürütülmüştür. Öte yandan yaşlı bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli hastalıkları tanımaya yönelik eğitimler verildi. Maaş, noter, fatura ödeme gibi işlemler de Büyükşehir tarafından yürütüldü.

41 TIBBİ KART DESTEĞİ

Sosyo-ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 41 adet Sağlık Kartı Eki verilmiştir. Bu kart ile bebek bezi, sonda ve kolostomi torbası gibi sistematik tıbbi sarf malzemelerini kullanmak zorunda olan hasta ve engelli vatandaşlarımıza aylık 750 TL ek ödeme sağlanmaktadır. Öte yandan yaşlıların hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara dokunmak için Hayattayım, Ölçü-i Yer ve Şifalı Balkonlar gibi projeler hayata geçirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberakkisla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu