Haber

Gazi şehrinin kurtuluşu için özel kutlama

GAZİANTEP (İGFA) –Program öncesinde Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunma Kahramanlığı Panorama ve Müzesi’ni ziyaret eden Bakan Akar, ardından Gaziantep Üniversitesi Mavera Salonu’nda gerçekleştirilen programa katıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar törende yaptığı konuşmada, Gaziantep’in köklü tarihi, turizmi, sanat ve kültür zenginliği, tarıma yaptığı yatırımlarla ülkenin önde gelen şehirlerinden biri ve Güneydoğu Anadolu’nun parlayan yıldızı olduğunu söyledi. sanayi ve ticaret.

Törende “Türkiye Yüzyılı Ödülü”nü alan Akar şunları söyledi:

“Milli mücadelemizin sembol şehirlerinden biri olan Gaziantep’in işgalden kurtuluşunun 101. yılında tarafıma verilen Türk Yüzyılı Ödülü benim için gurur kaynağıdır. Bu değerli ödülü kahraman yoldaşlarım için alıyor, başta Gaziantep müdafaasında şehit düşen kahramanlarımız olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize ithaf ediyorum. Aynı ruh ve inançla terörle mücadele eden Gaziantepli Mehmetçiklerin alınlarından öpüyorum. Başta Şehitkamil, Şahinbey, Karayılan, Kılıç Ali Bey ve Özdemir Bey olmak üzere Antep savunmasının büyük kahramanlarını rahmet, minnet ve minnetle anıyorum.”

Salonda öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ‘Gazi’ isminin anlamını bilmeleri gerektiğini söyleyen Akar, ‘Ordu-millet dayanışmasının gurur verici bir örneğini sergileyen ve milli mücadelenin karşılığını tam olarak veren Gaziantep, Bu üstün gayret sonunda şehirde bir “gazi” olmuştur.Onun için siz değerli hemşehrilerimiz ve sevgili öğrenciler, şehrimizin gazisi unvanının derin anlamını bilmeli ve özümsemelisiniz. Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta, Çanakkale’de ve tüm milli mücadelelerde yedi düveye karşı dayanışma ve azim dün olduğu gibi bugün de var olma şartımızdır.”

ŞAHİN: BUGÜN DÜNDEN ÇOK DAHA GÜVENLİYİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 25 Aralık’ın 101 yıl öncenin onur ve şeref günü olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“101 yıl önce bakanımızın gösterdiği Panorama Müzesi’nde ecdadımızın emeğini tüm kalbimizle iliklerimize kadar hissettik. Bu şehir bir sanayi şehridir, bu şehir bir medeniyet şehridir, bu şehir bir kültür şehridir. Ama önce sen önemli olacaksın. Önce imanlı olacaksın. Bugün dünden çok daha inançlıyız. Bugün çok daha huzurluyuz. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gazi şehrimiz için bu gayreti Türkiye’nin bütün illerine, ilçelerine ve en küçük köylerine bir kahramanlık örneği olarak göstermiştir. Özellikle Gaziantep’in gözlerinden öptü.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu