Haber

Depremde Enkaz Altında Kalan Vatandaşlara Umut Olan Sağlık Çalışanı

Hatay’da depremin ilk günlerinde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için çalışan sağlık çalışanı Havva Aydanur Ertuğrul, asırlık felaketin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen afetzede vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay yerle bir oldu ve 25 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Felaketin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin dört bir yanından kurtarma ekipleri ve sağlık çalışanları bölgeye akın etti. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan 38 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Havva Aydanur Ertuğrul, yüzyılın felaketinin ilk saatlerinden itibaren bölgedeki etkilenen vatandaşları hayatta tutmak için mücadele etti. Depremin 3. gününde enkaz altından kurtarılan Gürkan Öztürk, sağlık çalışanı Ertuğrul’dan üniversite sınavı için kitap istedi. Kendisinden istenen kitapla bölgede seferberlik başlatan Ertuğrul, kurduğu Ülkem Okuyor Derneği aracılığıyla afet bölgesinde 21 çadır okul açarak, 7 bin 700’den fazla öğrenciye 100 binin üzerinde kitap ulaştırdı. . Sadece deprem bölgesindeki vatandaşların eğitimine destek vermekle kalmayıp iyilik meleği Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Ertuğrul, yüzyılın felaketinde evi yıkılan Yağar ailesine ev yaptırmaya karar verdi. Derneği aracılığıyla Antakya ilçesi Maşuklu Mahallesi’nde Yağar ailesine ev yaptırma sürecini başlatan ATT Ertuğrul, yaptığı çalışmalarla afet mağduru vatandaşların takdirini aldı.

Yeni evine destek veren yardım meleği Sağlık Havva’ya şükranlarını dile getiren Sibel Yağar, “Kızıma bir saniye bile geç kalsaydım kızım hayatını kaybedecekti. Kızımın kucağına alır almaz. Elimle çekip çektim, sütun çöktü. Çok şükür kızıma bir şey olmadı, depremde evim yıkıldı. “Başta Havva Hanım olmak üzere yardım edenlerden Allah razı olsun. Bize destek olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

“Hem gençlerimize, hem de hayalleri yıkılan tüm afetzedelere verdiğim sözü tutmaya özen gösteriyorum.”

Yüzyıl felaketinin ilk saatlerinden itibaren bölgede çalışmalara başladığını belirten Havva Aydanur Ertuğrul, “Depremin ilk dakikalarında yola çıkan gruplardan biriyim. Sağlık çalışanlarından biriyim. Hatay’da depremzedelerle ıslanan ve depremin ilk şokunu onlarla yaşayan depremzedelerle bir bağ kurdum ve 1 yıldır Hatay’da depremzedelerle çalışıyorum.” Hem eğitime hem de yardım çalışmalarına destek olmaya çalışıyorum. Depremin 3. gününde enkaz altından Gürkan adında bir çocuk çıktı ve kitaplarımın enkaz altında kalmasına üzüldü. Ona bir söz verdim, eğer sorarsan senin için kitap toplarım. Bu sözü hem gençlerimiz için hem de onların enkaz altındaki hayalleri için verdim. “Geriye kalan afet mağdurlarının tamamını korumaya özen gösteriyorum. Arkamda çok güçlü bir ekip var” dedi.

Afet bölgesindeki 7 bin 700’den fazla öğrenciye 100 binin üzerinde kitap ulaştırdıklarını belirten Ertuğrul, “7 bin 700’ün üzerinde çocuğa 100 binin üzerinde kitap ulaştırdık. 21 çadır okul açtık. Okullarda bu çocuklara kitap, kırtasiye, üniforma, ayakkabı gibi ihtiyaç malzemeleri verildi.” İhtiyaçlarını karşıladık. Çadıra gittiğimizde bizden ne istediğinizi sorduk. Bir çocuğumuzun annesi “Kışlık kıyafet getirebilir misin?” diye sordu. Hava soğuk. Çocuğumuz oyuncak, kitap, çikolata istemedi. Ne yapacağını sorduğumda ‘Çok üşüdüm, yap’ dedi. bana bir ev.” Nur’a bir çift sözüm var.” “Söz verdik ve sözümüzü tutmaya çalışıyoruz. Şu anda depremden etkilenen ailemize ev yapıyoruz. Bir hayalimiz var, bu evde Ziya ile birlikte kitap okumak istiyoruz” dedi. -HATAY

kilimliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu