Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülkemizin kalkınma kervanını yürütmeye odaklanırken, maşaları ve sahiplerini kendi kinlerine bırakıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülkemizin kalkınma kervanını yürütmeye odaklanırken, maşaları ve sahiplerini kendi kinlerine bırakıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Ülkemizin önünde açılan tarihi fırsat penceresini değerlendirmeye kararlıyız. Türkiye, yüzyıllar sonra ilk kez küresel sistemin üst ligine çıkma fırsatını elde etti.”

“Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz, sadece kendi işimize bakıyoruz. Ülkemizin kalkınma kervanını yönetmeye odaklanırken, maşaları ve sahiplerini kendi kinlerine bırakıyoruz.”

“Türkiye son 21 yılda toplam 6 milyar 572 milyon fidanı toprağa kazandırarak bu alanda kırılması zor bir rekora imza attı”

“Türkiye’nin maalesef en büyük talihsizliği, iş yapmaktan aciz, vizyonu, ufku ve öngörüsü olmayan bir muhalefet zihniyetine sahip olmasıdır.”

“Ülke genelinde 6,5 milyon konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunun 1,5 milyonunu İstanbul’da bir an önce yapmak ertelenemez bir zorunluluk haline geldi”

Yurt içi ve yurt dışı birçok tesadüfi konunun üst üste binmesiyle yükselen enflasyonu Allah’ın izniyle bir kez daha tek haneli rakamlara indireceğiz.”

“Meclisimizin açılmasıyla başta başörtüsü ve ailenin korunması olmak üzere milletimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.”

“Giresun kalite fındığın kilogramı 84 lira, Levant kalitenin kilogramı 82 lira, kilogramı 50 kuruş olarak belirlendi. Ayrıca alımlarda kilo başına kilogram başına 1 lira ek ücret ödenecek. Prim verilecek” 65 kuruştan başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığımız üreticilerimiz de kilogram başına yaklaşık 2 lira alacak. 70 kuruş destek ödemesi yapacak”

ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akbelen’deki olaylarla ilgili olarak, “Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz, işimize bakıyoruz. sahiplerini kendi kinlerine.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından “Millete Hitap” konuşması yaptı. Küresel ekonomide ve bölgede yaşanan çeşitli sıkıntılara rağmen Türkiye’nin hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini belirten Erdoğan, “Sözlerimin başında meydana gelen patlamada yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Kocaeli Derince Limanı’ndaki TMO silosunda.Kocaeli hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Zorluklar karşısında yılmadan ülkemiz için iş ve hizmetler üretmeye devam ediyoruz.40 yılı aşkın siyasi hayatımızda, 21 yıllık iktidar da mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimize hizmetten başka hiçbir gaye peşinde koşmadık.Hep daha çok çalıştık, daha çok koştuk.Bir an bile ayırmadık.Kurallar ne olursa olsun zaman bizden, zaman bizden, Türkiye’den ve Türk milletinden yana diyerek yolumuza devam ediyoruz.”

Türkiye’nin önünde açılan tarihi fırsat penceresini değerlendirmeye kararlı olduklarının altını çizen Erdoğan, Türkiye’nin yüzyıllar sonra ilk kez küresel sistemin bir üst ligine çıkma fırsatı yakaladığını belirterek, ” Cumhuriyetimizin ikinci asrının dünyada Türkiye asrı olmasında hiçbir engel görmüyoruz.İrademiz, vizyonumuz, tecrübemiz, hazırlığımız, yürüyüşe öncülük edecek gücümüz var. bu hayali gerçeğe dönüştürecek güce, kapasiteye, imkana ve inanca sahibiz. Devlet olarak bu hedefi gerçekleştirecek alt yapıya ve potansiyele sahibiz. “Geçmişteki tüm kayıplarımızın arkasında bir bölünme olduğunun ve bunun bilincindeyiz. bütün kazanımlarımızın altında birlik vardır. Nitekim ne zaman ülke ve millet olarak saldırsak, milli birliğimizin, toprak bütünlüğümüzün, bin yıllık kardeşliğimizin kastedildiğini hemen görürüz. Son 10 yıldır tıpkı oyun gibi sayısız kirli tuzak örneğini de hep bir arada yaşadık” dedi.

Türkiye’nin Gezi olaylarından 15 Temmuz ihanetine kadar pek çok saldırıyı başarısızlığa uğrattığını belirten Erdoğan, Akbelen ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Milletimize hamd olsun, geçmişten aldığı derslerle adım adım temellerini atan milletimizdir. Türk asrının duvarlarını yükseltip çatısını çatlattı.Bazıları aynı senaryoları farklı kılıflar altında tekrarlayıp duruyor ve ısrarla canlandırmaya çalışılmasına rağmen artık kimse bu oyunu oynamıyor.Bunun en son örneklerinden biri de ülkemizin en önemli elektrik üretim tesislerinden biri olan Kemerköy Termik Santrali’nin yeni kömür üretim sahası ile ilgili çalışmaları engelleme çabaları.2 adet üretim yapan bu santralin ekonomiye yaklaşık 1 milyar dolar katkısı bulunuyor. Özelleştirme sonrası verimliliği yüzde 50’nin üzerinde artan termik santral ülkemiz için değerli bir milli gider.Mevcut kömür kaynağı tükenme noktasına geldiğinden santral yeni kömürle üretime devam etmek zorunda kaldı. havzalar . Rusya-Ukrayna savaşının ardından başlayan krizle birlikte kömür santralleri Avrupa ülkelerinin en değerli elektrik kaynağı haline geldi. Elektrik üretimi için kömür üretiminin artması başta Almanya ve Fransa olmak üzere hiçbir yerde sorun değilken ülkemizde yürütülen kampanyaları ağaç sevgisi veya çevre duyarlılığı ile açıklayamayacağımız bir gerçek. Kendilerini desteklemeye giden muhalefet temsilcilerine dahi hakaret etmekten çekinmeyen aktivist profili, amacın üzüm yemek değil, bağını dövmek olduğunu gözler önüne seriyor. Kömürün çıkarılacağı alanda kesilecek ağaçların kapalı alanlara ve diğer alanlara dikilerek ülkemiz orman varlığının artmasına katkı sağlandığı ilgili kurumlarca duyurulmuştur.

Türkiye’nin son 21 yılda toplamda 6 milyar 572 milyon fidan dikerek kırılması zor bir rekora imza attığını kaydeden Erdoğan, “2023 yılı sonu hedefimiz 30 milyon fidan daha dikerek bu sayıyı artırmak. 7 milyara.Tek amacı ülkenin ve milletin kalkınmasını,büyümesini ve kalkınmasını sağlamaktır.Takoz koyanların tüm bu gerçeklerle ilgilenmediğini çok iyi biliyoruz.Çevreci görünümlü marjinalleri umursamıyoruz. Biz sadece işimize bakıyoruz.Ülkemizin kalkınma kervanını yönetmeye odaklanırken maşaları ve sahiplerini kendi haline bırakıyoruz.Buradan ana muhalefet partisi genel başkanına sesleniyorum Muğla Belediyesi onların yönetimindedir. Şu ana kadar kaç tane zeytin ağacı, fidan, kızılağaç diktiniz diye soruyorum, Kaç ağaç diktiniz, ağaç sayısını açıklayın, bir ağaç diktik diyemezler, İftiranın ardındaki sinsi strateji içeride mankurtların, dışarıda azılı düşmanlarımızın ülkemize karşı yürüttüğü iftira ve karalama kampanyaları her geçen gün daha da çöküyor. Tıpkı karanlık stratejinin tezahürünün taktiklerin tükeniyor gibi görünmesi gibi. Muhalif görünümlü operasyon aygıtlarının medya, sosyal medya ve kendilerini rahat hissettikleri bazı kamusal alanlarda sergilediği kışkırtıcı söz ve davranışların birçoğu bu amaca yöneliktir. Başarısız oldun, başaramayacaksın. Kesintisiz ya da dönemsel sıkıntılar nedeniyle parçalı bulutlu havaya güvenerek yelkenlerini şişirmek isteyenler her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğrayacak. Hiçbir analiz üretmeden, hiçbir program üretmeden, hiçbir çaba sarf etmeden, halkımızın acılarını ve umutlarını istismar ederek hayallere dalanlar, kâbuslarla uyanmaya mahkumdur” dedi.

“Her gün başka bir aday çıkıyor”

“İki aydır yaşadığımız her olay, karşılaştığımız her gün milletimizin bir hayır kurumu olduğunu ortaya koymaktadır” diyen Erdoğan, “Seçimin üzerinden 72 gün geçmesine rağmen muhalefet hala bir açıklama yapmadı. Sandıkta ortaya çıkan iradeyi kabul edin.Her gün bir aday daha çıkıyor.Onları çıkarmaya devam edin.Bu millet kimi nereye koyacağını çok iyi biliyor.Arkası kavganın, rezaletin, kapalı kapılar ardında ittifak bile yapılmadan yapılan kirli pazarlıkların. ortakların bilgisi hiç eksilmez vergi uzmanı oldukları için matematiği çok iyi bildikleri için çocuklara 38-39 vekil dağıtırlar sonra ‘vay be baş başa kaldık’ derler. Sorunları çözecek, geleceğimizi sağlamlaştıracak işlerin peşine düşerken kendi şahsi hırsları için birbirini boğanların bencillikleri asla unutulmayacaktır. İnşallah bu günleri geleceğin birkaç darbesinden biri olarak hatırlayacağız.” söz konusu.

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Aziz milletim bugün sizinle sohbet edelim. Buradan emekçisinden memuruna, emeklisinden esnaf ve çiftçisine kadar sabit ve dar gelirli vatandaşlarımızın her birine sesleniyorum. .Bütün kardeşlerime evin hanımına sesleniyorum.Devletlerin yaşamında da tıpkı insanlar gibi dalgalanmalar, inişler ve çıkışlar,boğulmalar,bereketler olabilir.Yaşadığımız musibetlerin yarattığı bütün musibetler. İçeride yaşananlar, bölgesel ve küresel krizler, kendi toplum yapımıza özgü sorunlar geçicidir.”Ayağımızın altındaki çakıl taşları dikkatimizi önümüzdeki denizden ayırmasın. Bu kritik dönemde hep birlikte yapmamız gereken şey, ülkenin milli çıkarlarını, ülkenin ortak çıkarlarını, çocuklarımızın geleceğini küçük beklentilerin ve aceleciliğin önüne koymaktır.” dedi.

Yaşanan zorlukların birlik ve beraberlikle aşılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emin olun bunu başardığımızda karşımızda kimse duramaz. Depremin yaralarını sarmak için 104 milyar dolara mı ihtiyacımız var? böyle hareket edersek hem o şehirleri ayağa kaldırırız hem de o parayı kısa sürede biriktiririz.Milli ekonomimiz için para biriktiririz.Deprem tehdidi altındaki şehirlerimizi yeniden mi yapmamız gerekir?Yükü birlikte paylaşırsak kazanırız. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin refah kayıplarını telafi etmek için ek kaynaklara ihtiyacımız var mı? Eskisinden çok daha yüksek alım gücüne sahip bu sabit gelirli vatandaşlarımıza sahip olacağız. Kurumlarımızın çalışmalarında hala eksiklikler var mı? şehirlerimizin alt yapısında, sistemin işleyişinde, iki elin parmakları gibi hepsini hayal ettiğimizden daha kısa sürede bitirdiğimizi göreceğiz.Milletimiz bu başarı öyküsünü defalarca yazmıştır. son yüzyılda. Bağımsızlığı anlamına gelen terör örgütlerinin başlarını ezerek yazdı. Gabar’da, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde yazdı. Bütün bu destanları yazarken terör örgütlerinin inlerinde işini bitirmiştir. 21 yılda yaptığımız her çalışmada yanımızda oldu. Şimdi milletimiz, ülkemizin siyasi başarılarını ekonomik hedeflerimizle taçlandıracağımız kritik bir dönemde bize yeniden destek vererek bu başarı öyküsünü yazıyor.”

“6,5 milyon konutu daha dönüştürmeyi hedefliyoruz”

6,5 milyon konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

Hepimizi şoke eden 6 Şubat depreminin izlerini silmek için 680 bin yeni konut yapmak için kolları sıvarken, ülke genelinde 6,5 milyon konutu daha depreme hazırlık amacıyla dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunun 1,5 milyonunu da İstanbul’da bir an önce yapmak ertelenemez bir yükümlülük haline geldi.”Sarsıntılı bölgenin yeniden imarına hız kazandıracak Yerinde Dönüşüm projemiz milletimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Projemize yapılan başvuru 160 bini geçti. İnşallah 15 Ağustos’a kadar çadırlarda ve tesislerde kalan afetzedelerimizin tamamını konteynerlerle nakledeceğiz.”

“Meclisimizin açılmasıyla milletimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz”

Sivil ve özgürlükçü bir Anayasa vurgusu yapan Erdoğan, 2 haftalık süreçte yürüttüğü programlardan bahsetti. Erdoğan, “Türkiye’nin hedeflerinin ve potansiyelinin büyüklüğünden bahsederken demagoji için söylemiyoruz. Ülkemizin gerçeklerine katıldığımız programlarda ve gittiğimiz illerde şahit oluyoruz. Ankara’daki kavga bunu anlamaz, savunmadan turizme, tarımdan iktidara, güvenlikten adalete kadar her alanda Türkiye her alanda destan yazar, 2 hafta boyunca katıldığımız etkinliklerde bu gerçeği bir kez daha görme fırsatı bulduk. Son Kabine toplantımızın ertesi günü eğitimlerini başarıyla tamamlayan toplam 1.102 adli hakim, cumhuriyet savcısı ve idari hakimin kura çekme heyecanını paylaştık. adalet hizmetleri ve önümüzdeki döneme yönelik hedeflerimizi kamuoyuna açıkladık. Meclisimizin açılmasıyla birlikte başta başörtüsü ve ailenin korunması olmak üzere milletimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk demokrasisini darbe anayasasından kurtarıp sivil ve özgürlükçü bir anayasa ile buluşturmak istiyoruz. Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla istişare ederek bundan sonraki süreçte bu konudaki atağımızı yapacağız” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Ankara’da ağırladığını hatırlatan Erdoğan, “Filistin davasına ve Filistin halkının emeğine olan güçlü dayanağımızı bir kez daha yineledik. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas Siyasi Büro Lideri İsmail Heniyye’nin evsahipliğinde Ankara’da bir araya geldi. Toplantı bu ziyarete ayrı bir boyut kattı.Filistinli kardeşlerimizin aralarındaki anlaşmazlıkları aşarak güç birliği yapmalarından her iki arkadaşımıza da memnuniyetimi açıkça dile getirdim.Gölbaşı’ndaydık.Bu törende bir kez daha gördük. 17-25 Aralık kalkışmalarından itibaren emniyet teşkilatımızın her kademesinde almaya başladığımız ve 15 Temmuz ihanetinden sonra hız kazandığımız tedbirleri isabetli bir şekilde uygulamaktayız. Yargı olsun, emniyet olsun, mülki idare olsun FETÖcü unsurların ne durumda olduğunu gördük. arındığımız her kurumun standardı yükseliyor.Devletimiz 40 yıldır kılcal damarlarına sinmiş FETÖ virüsünden arındıkça, vatandaşlarına karşı sorumluluklarını daha doğru yerine getiriyor. İnşallah FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdürerek bu başarıyı çok daha ileriye taşıyacağız. Tedbirimizi elden bırakmadan mücadeleye devam etmek, yaşadığımız acıları unutmamak şehitlerimize olan vefa borcumuzdur” dedi.

“IDEF’23 kendi rekorunu kırdı”

Savunma sanayisinin Türkiye’nin yıldızının parladığı alanlardan biri olduğunu belirten Erdoğan, Türk savunma sektörünün ulaştığı gurur verici seviyeyi 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2023’te görme fırsatı bulduklarını belirterek, “Fuarın Yerli ve yabancı toplam 1.461 firma temsil ediliyor” Yıl boyunca imzalanan sözleşmelerin proje hacmi 56,5 milyar lira. IDEF’23, imzalanan anlaşma sayısında kendi rekorunu kırdı. Oldukça başarılı geçen IDEF’23’ün de katkısıyla yılsonunda 6 milyar dolarlık savunma ihracatı hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.”

“Aramızda nifak tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz”

Erdoğan, “Aynı İslam tarihinde pek çok önemli olayın ve mucizenin yaşandığı Aşure Günü, Muharrem ayının 10. günü olması nedeniyle 28 Temmuz Cuma günü, yaşanan olaylar nedeniyle yüreğimizin yandığı bir hüzün günüdür. Kerbela faciasını Beyt sevdalılarımızla birlikte açtık. Böylece Alevi-Sünni, Kürt-Türk diye aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha göstermiş olduk.”

YAŞ Toplantı kararları

YAŞ Toplantısı kararlarını değerlendiren Erdoğan, “Bölgesel gelişmeler açısından kritik bir dönemde gerçekleştirdiğimiz Yüksek Askeri Şûra toplantımız ordumuza güç katmıştır. Burada alacağımız kararların ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Millete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine özveriyle hizmet eden tüm komutanlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni bir görev emanet ettiğimiz herkese Mevla’dan başarılar diliyorum” dedi.

“Tarihimizin en yüksek Temmuz ihracat değerine ulaştık”

İhracat rakamlarını artıran Erdoğan, “Geçen hafta açıklanan ihracat rakamları ve temmuz ayı ihracat rakamları bu alanda yakaladığımız ivmenin artarak devam ettiğini gösteriyor. Temmuz ayında ihracatımız yüzde 8,4 artarak 20 milyar 93 milyon dolar oldu. Bu rakamla Temmuz ayı tarihimizin en yüksek ihracat değerine ulaştık.2023’ün ilk 7 ayında ihracatımız 1443 milyar 435 milyon dolara çıktı.Son 12 aylık ihracatımız yüzde 2,1 artarak 253 milyar 380 milyon dolara ulaştı. 2022 yılında yüzde 37 olan bu oran, yılın ilk 7 ayında yüzde 41’e çıktı. Türkiye için üreten, istihdam ve istihdam yaratan, Türk eserlerini dünyanın her yerine ulaştıran ihracatçılar.”

İhracatın yanı sıra turizm sektöründen de güzel haberler aldığını anlatan Erdoğan, “Bu yılın ilk 6 ayında Türkiye’ye gelen turist sayısı yüzde 17,5 artarak 22 milyon 945 bine ulaştı. bire bir dönem yüzde 27 artışla 21,7 milyar dolara ulaştı.Gecelik ortalama harcama 67 dolardan 100 dolara çıktı.Temmuzun turizmciler için de keyifli bir ay olduğunu görüyoruz.2023 turizm hedefimizi 60 olarak belirledik. milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar ciro… 6 ay önce yaşadığımız deprem felaketine ve seçim sürecine rağmen hedefimizi koruduğumuza inanıyorum” dedi.

Milli sporcuları başarılarından dolayı tebrik eden Erdoğan, “Ülkemizin spordaki başarı oranı da giderek artıyor. Sporcularımız sadece 2023 yılında katıldıkları müsabakalarda toplam 3 bin 883 madalya kazanarak yüzümüzü güldürdü. Nette geçtiğimiz hafta düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda genç haltercilerimiz podyumu kimseye bırakmadı.Dün millet olarak hepimizi gururlandıran bir zafere daha şahit olduk.Mete Gazoz 2019’da altın madalya alarak bizleri gerçekten gururlandırdı. Dünya Okçuluk Şampiyonası.Aslında bu değerli başarı her bakımdan takdire şayandır, okçulukta cet sporumuzun geldiği nokta açısından da başarı gösteren tüm genç yeteneklerimizi şahsım ve milletim adına kutluyorum. Bütün dünya dinlesin, alnından öpüyorum. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları, Türk sporunun yüzyılın başarısını göstereceği bir arena olarak tarihe geçecek. Kazandığımız her madalyayı bunun müjdecisi olarak görüyorum. zafer. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yatırım yapmaya ve onları başta spor, turizm ve eğitim olmak üzere her alanda desteklemeye devam edeceğiz. Seçim beyannamemizde gençlerimize verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. İnşallah bunları da adım adım hayata geçireceğiz” dedi.

Orta Vadeli Program

Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın hükümete yol haritası niteliğindeki Orta Vadeli Program hakkında kapsamlı bir sunum yaptığını belirten Erdoğan, “Orta Vadeli Programımızı sendikalar, odalarımız ile yakın diyalog içinde hazırlıyoruz. başta iş dünyamız olmak üzere sivil toplum temsilcileri ve kamuoyu ile paylaşacağımız Orta Vadeli Programın 85 milyon kişiye yol göstereceğine inanıyoruz.”

Erdoğan fındık alım fiyatlarını açıkladı

Fındık alım fiyatlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçimini topraktan kazanan tüm vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Yaz döneminde açıkladığımız çeşitli alım fiyatları üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Bugünkü toplantımızda 16 ilde yaklaşık 500 bin çiftçimizin geçim kaynağı olan fındığın alım fiyatlarını değerlendirdik.Fındığın ihracatımıza yıllık katkısı 2 milyar dolar.Geçen yıl rekoltemiz oldukça iyiydi. rekolte bu yıl 725 bin ton.Fındık piyasasında fiyat istikrarını sağlamak ve üreticimizi korumak için Toprak Mahsulleri Ofisi’ni yeniden görevlendirdik.Ofisimizin uygulayacağı alım fiyatları yüzde 50 sağlam iç fındıktır.Giresun için kilogramı 84 lira kalite, Levant kalite için kilogramı 82 lira, kilogramı 50 kuruş. Ayrıca, alımlarda kilogram başına 1 lira 65 kuruştan başlayan her çıktı için prim verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığımız da üreticilerimize kilo başına yaklaşık 2 lira 70 kuruş destek ödemesi yapacak. Yaklaşan yeni fındık hasadı dönemi ile birlikte üreticilerimize kabuklu fındık alımında iyi fiyatlar diliyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk, rus, özbek Eyüp escort bayan iletişim
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler