Haber

Çorum’da ayrıldığı kadını rehin alan zanlının hırsızlık da yaptığı anlaşıldı

Çorum’da ayrıldığı kadını 18 saat rehin alan zanlının, olaydan önce görme sorunu yaşayan bir kişiye yardım etme bahanesiyle banka kartını kullanarak hırsızlık yaptığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, görme problemi yaşayan Y.E. (64), 11 Kasım’da Mimar Sinan Mahallesi’ndeki bir otomatik para çekme makinesinden (ATM) para çekmeye çalışırken, oradan geçen bir kişiden yardım istedi.

Yardım etme bahanesiyle Y.E’nin banka kartı ve şifresini alan kişi, süratle uzaklaşarak, yaklaşık 700 metre uzaklıktaki öbür bir bankaya ilişkin ATM’ye giderek, Y.E’nin nakit hesabından 3 bin 250 lira, 5 bin lira da nakit avans olmak üzere 8 bin 250 lira çekti.

Y.E. olayın akabinde karakola giderek şikayetçi oldu.

İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Ofis Amirliği grupları, kartı alan zanlının, ayrıldığı bayanı 18 saat meskeninde rehin tutan M.Y. olduğunu belirledi.

Rehine olayı nedeniyle tutuklandığı gün yaşanan olay yüzünden M.Y. hakkında, kendisinden yardım isteyen kişinin bankamatik kartını ve hesabından parasını çaldığı gerekçesiyle “güveni kötüye kullanma” ve “hırsızlık” cürümlerinden süreç başlatıldı.

Zanlı, dini nikahla yaşarken ayrıldığı bayanı 18 saat rehin almıştı

Zanlı M.Y, 13 Kasım saat 16.00 sıralarında elinde tüfekle Çiftlik Çayırı 54. Sokak’taki evde, dini nikahla yaşarken ayrıldığı M.K, çocuğu, M.K’nin annesi ve kız kardeşini rehin almıştı.

Ayrıldığı bayanı yaklaşık 18 saat rehin alıp başkalarının konuttan çıkmasına müsaade veren zanlı, ikna edildikten sonra 14 Kasım’da sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

M.Y, 21 Ağustos 2021’de de M.K. ile yaşadığı çeşitli sıkıntılardan sorumlu tuttuğu bireye ilişkin Albayrak Caddesi’ndeki bir berber dükkanında pompalı tüfekle iki çalışan ile iki müşteriyi rehin almış, yaklaşık 5 saat süren uğraşın akabinde ikna edilerek gözaltına alınmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu