Haber

CHP’nin İstanbul ilçe başkan adayları tanıtıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

Sarıyer İlçe Teşkilatı tanıtım toplantısında aday seçim sürecini “Gökhan Zeybek şaşırmayın, sabrımızı kaybetmeyin” ve “Sarıyer halkının iradesi gasp edilemez” pankartlarıyla protesto etti.

İmamoğlu, Sarıyer İlçe Teşkilatı tarafından yuhalanırken, Sarıyer İlçe Teşkilatı ve Büyükçekmece Gençlik Platformu tarafından sloganlar atılırken, Ekrem İmamoğlu’nun konuşması kesildi. Protestolara ilişkin İmamoğlu, “Adaylıklarla birlikte farklı görüşlere sahip bir grup arkadaşımız tepki gösteriyor. Bu bizim partimizde var. Bizim demokrasi anlayışımızda gelip posterlerini oraya asabilirler, buraya gelip fikirlerini paylaşabilirler. Fikirler. Burası Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

Yerel seçimlerin önemine dikkat çeken İmamoğlu, “İstanbul temelde güç ve para akışını değiştirmeyi başardı. Bütün bu yatırımları, hizmetleri bunun için yapabiliriz. O yüzden bizimle bu kadar uğraşıyorlar, yani neden sorun yaşıyorlar.”

Adalar Belediyesi Lider Adayı:Ali Ercan Akpolat
Arnavutköy Belediyesi Lider Adayı:Tekin Aras
Ataşehir Belediye Başkan Adayı:Onursal Adıgüzel
Avcılar Belediyesi Lider Adayı:Utku Caner Çaykara
Bağcılar Belediyesi Lider Adayı:Cem Kılıç
Bahçelievler Belediyesi Lider Adayı:Emine Gülizar Emecan
Bakırköy Belediye Başkan Adayı:Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu
Başakşehir Belediye Başkanı Adayı:Mesut Öksüz
Bayrampaşa Belediyesi Lider Adayı:Hasan Mutlu
Beşiktaş Belediye Başkanı Adayı:Rıza Akpolat
Beykoz Belediyesi Lider Adayı:Alaattin Köseler
Beylikdüzü Belediye Başkanı Adayı:Mehmet Murat Çalık
Beyoğlu Belediyesi Lider Adayı: İNan güney
Büyükçekmece Belediye Başkanı Adayı:Hasan Akgün
Çatalca Belediyesi Lider Adayı:Erhan Güzel
Çekmeköy Belediyesi Lider Adayı:Orhan Çerkez
Esenler Belediyesi Lider Adayı:Hasan Dalkıran
Esenyurt Belediyesi Lider Adayı:Ali Gökmen
Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı:Mithat Bülent Özmen
Fatih Belediyesi Lider Adayı:Yetenekli Polat
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Adayı:Hakan Bahçetepe
Güngören Belediyesi Lider Adayı:Temel Akkoç
Kadıköy Belediye Başkanı Adayı:Mesut Kösedağı
Kağıthane Belediyesi Lider Adayı:Tonguç Çoban
Kartal Belediyesi Lider Adayı:Gökhan Yüksel
Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı: Kemal Çebi
Maltepe Belediyesi Lider Adayı:Esin Köymen
Pendik Belediyesi Lider Adayı:Tarık Balyalı
Sancaktepe Belediyesi Lider Adayı:Alper Yeğin
Sarıyer Belediyesi Lider Adayı:Mustafa Oktay Aksu
Silivri Belediyesi Lider Adayı:Bora Balcıoğlu
Sultangazi Belediye Başkan Adayı:Ferhat Epözdemir
Sultanbeyli Belediyesi Lider Adayı:Ayhan Koç
Şile Belediyesi Lider Adayı:Özgür Kabadayı
Şişli Belediyesi Lider Adayı:Emrah Şahan
Tuzla Belediyesi Lider Adayı:Eren Ali Bingöl
Ümraniye Belediyesi Lider Adayı:Aykut Erdoğdu
Üsküdar Belediyesi Lider Adayı:Sinem Dedetaş
Zeytinburnu Belediyesi Lider Adayı:Onur Soytürk

‘İSTANBUL’A HİZMETE YOLA ÇIKIYORUZ’

“Kendimizi bu şehre, milletimize, 16 milyon insanımıza adadık” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Göreceksiniz ki bir kişinin söylediği değil, 16 milyonun söylediği olacak. Hep birlikte yürüyeceğiz. Bu yolculukta tüm adaylarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul’a hizmet etmek için tüm hızımızla yolumuza devam ediyoruz.” ” söz konusu.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İSRAF EDECEK GÜCÜMÜZ YOKTUR: Bugün tam bir ekip olarak karşınıza çıkıyoruz. Adaylarımız hayırlı olsun. Teşekkür ediyorum il başkanım. Bu süreci herkesle tartışırdım, burada yapmayacağım ama bu iddiayı ortaya atan il başkanımızın hakkını veriyorum. Bugün burada yansımanızı gösteriyorsanız buradaki il başkanının demokrasisinden kaynaklanmaktadır. Bugün de yarın da göstereceksin ama kırılan kalpler üç gün sonra onarılabilir. Bu sadece İstanbul’da seçim kazanmak için yapılan bir yolculuk değil. İstanbul’da yapacak daha değerli işlerimiz var. Sonsuz bir gayretle her türlü gayreti göstereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Bu yoldan geri dönüş yoktur. Çok çalışacağız. Kaybedecek bir dakikamız yok, harcayacak gücümüz yok.

AK PARTİ’Lİ BİRÇOK İLÇE BELEDİYE BAŞKANI BİZİM YANIMIZDA BİLE OLAMADI: Bugün ortaya atılan siyasi görüş doğrultusunda, halkın ittifakını, şehrin uzlaşısını, bu şehrin çıkarlarını farklı görüşlere sahip insanların son damlasına kadar koruyacak şekilde yapılması büyük bir yolculuktur. Siyasi görüşler tüm oluşumlara rağmen. Bu bakımdan duygusal tepkinize veya bazı kırgınlıklarınıza saygı duyuyorum ama burası CHP platformu, bu platformun size saygı duyduğu kadar buradaki herkesin de bu platforma saygı duyması gerekiyor. Değerli bir misyonumuz var; 2019 yılında başlayan yerel yönetim devrimini daha ileriye taşıyacağız. Model olacağız, öncülük edeceğiz. 4,5 yılda çok büyük işler başardık. 31 Mart’tan sonra göreceksiniz ki belediyeler popülist belediyecilik anlayışıyla tanışacak. Elbette büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyesinin birlikte iş yapabilmesi için aynı partiden olması gerekmiyor. Bunu 5 yılda gösterdik. Biz 5 yıldır parti ayırt etmeksizin tüm ilçe belediyeleriyle çalışmak için her yolu denedik ama her defasında dirençle karşılaşıyoruz. Bu direnişin kaynağının nerede ve kim olduğunu bütün ülke biliyor. Maalesef AK Partili birçok ilçe belediye başkanı bizimle bir araya bile gelemedi. İlçelerinde yaptığımız her şeyle ilgili görüşlerini ve önerilerini almamıza, onları özenle arayıp açılışa davet etmemize rağmen bazen bizzat davet ettiğimde gelemiyorlardı. Gelenler de var, onlara da teşekkür ediyorum.

Onlarca İhmal Edilen Bahis Aldık: Biz kendimizi bu şehre ve onun 16 milyonluk milletimize adadık. Öyle açıklamalar görüyorum ki bir gün açıklama yapıyor ve ‘Yerel yönetim ile hükümet aynı olmazsa hizmet gelmez’ diyor. Bakın Hatay’a geldi mi?’ diyor. Bunu deprem bölgesinde, depremzedelerin huzurunda söylüyor. Aradan 2 gün geçiyor ve ‘Biz CHP gibi seçmene hizmet verenlerden değiliz’ diyor. Latife gibi. Bu, insanların aklıyla alay etmek anlamına gelir. Bu milletin iradesiyle dalga geçmektir. Yazıktır, yazıktır ama millet aldanmaz. Son 5 yılda bizden önce onların düşünmediği, ihmal ettiği bir konuyu ele aldık. Kimseye kazanç sağlamadık, kamunun kaynaklarını israf etmedik. En temelde İstanbul, gücün ve paranın akışının yönünü değiştirmeyi başardı. Bütün bu yatırımları, hizmetleri onun için yapabiliriz. Bu yüzden bizimle bu kadar uğraşıyorlar, bu yüzden sorun yaşıyorlar. İsraf sistemlerine hizmet eden yönetim anlayışlarıyla, kamu kaynaklarını dostlara, ailelere dağıtan iş ahlaklarıyla bu işler yapılamaz. Bakın, beş yılda bizden önce akıllarına gelmeyen onlarca ihmal edilmiş konuyu ele aldık. Ne yaptıysak kimseye kazanç sağlamadık, yeşil alanları, meydanları talan etmedik. Tam tersine buraları canlandırdık, güzelleştirdik. Kamudan kaçırılan her şeyi vatandaşın hizmetine sunduk. Hatta bazen ne yazık ki hiç çekinmeden devletin gücüne karşı çıkmaya bile çalıştılar. Polisimizi kendi amaçları için kullandılar. Ama pes etmedik. Peki, eğer birisi insanların malını işgal ediyorsa biz gittik onu yok ettik, yok etmeye de devam edeceğiz. Tek kişinin değil 16 milyon kişinin kazandığı bir dönemi başlattık. İstanbul’da gücün ve paranın akışının yönünü değiştirmeyi başardık. Bize ihanet etmenize izin vermeyeceğiz. İstanbul’un koruyucusu olmaya devam edeceğiz. İBB’de milletin parası millet için harcanır.

İSTANBUL’LULARIN İSTEDİĞİ ŞEY OLACAK: Bu kardeşiniz size bu şehrin adil ve özgür bir şehir olduğunu, ayrım yapılmadan, kimsenin inancına, siyasi görüşüne, yaşam tarzına bakılmaksızın, bu şehrin herkesin şehri olduğunu vaat ediyor. Bu şehir Kürtlerin şehridir, bu şehir Alevilerin şehridir, bu şehir Boşnakların şehridir, bu şehir Ermenilerin şehridir, bu şehir Süryanilerin şehridir. Bu şehirde Türkiye Cumhuriyeti’nin 16 milyon özgür vatandaşı var. Bu şehirde Cumhuriyetin, vatansever ve bayrağını seven Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyecek 16 milyon insan var. İstanbulluların istediği olacak. Bu yüzden buradayız. Göreceksiniz ki bir kişinin söylediği değil, 16 milyon kişinin söylediği olacak. Hep birlikte yürüyeceğiz. Bu yolculuğa birlikte çıkacağım tüm adaylarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul’a hizmet için tüm hızımızla devam ediyoruz.

kiziltepe-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu