Haber

Burası İzlanda değil Uzundere

Burası İzlanda değil Uzundere

Sakin şehirde keşfedilmeyi bekleyen gizli cennet

ERZURUM – Erzurum’un Uzundere ilçesindeki Ulubağ mezrası, eşsiz doğasıyla büyülüyor. Bölgenin turizm açısından keşfedilmesini isteyen bölge halkı, bölgenin değerli bir potansiyele sahip olduğunu belirtiyor.

Mezradaki şelale 100 metreyi aşan bir yükseklikten dökülmektedir. Yemyeşil yayla ile uçsuz bucaksız kayalıkların kesiştiği nokta görenleri kendine hayran bırakıyor. Aşınma sonucu oluşan uçurum hızla yerleşimin altına iner.

Yaklaşık 50 hanenin bulunduğu mezrada yılın 2 ayı dışında kimse yaşamıyor. Sadece çobanların kaldığı köy görenleri büyülüyor. Sosyal medyada paylaşılan bu bölgeye ait görüntüler ilgiyle izleniyor.

Mezranın görselleri adeta İzlanda’yı anımsatıyor. Kış aylarında su eksikliğinden dolayı daha az akan şelale, kar sularının erimesi ve baharın gelmesiyle birlikte hızla akıyor. Bereketli topraklardan akan su uçurumdan düşer ve sert kayalıklarla buluşur. Bahar aylarında yeşeren vadi, Şelalenin hışırtısıyla harika bir görsel şölen oluşturuyor.

Uzundere Ulubağ Mahallesi Muhtarı Ali Acar, mahallelerinin turizm altyapısına sahip olduğunu belirterek, “Bölge adeta keşfedilmeyi bekliyor.”

haberhalkapinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu