Haber

Brezilya’da Çete Üyelerine Misilleme Yapıldı: 35 Araç Ateşe Verildi

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde çete lideri Matheus da Silva Rezende’nin polis tarafından öldürülmesinin ardından çete üyeleri misilleme olarak şehrin farklı yerlerinde 35’ten fazla otobüs, tren ve 4 kamyonu ateşe verdi. Polis, baskınlara katılan 12 çeteyi gözaltına aldı.

Çete üyeleri Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde terör estirdi. “Faustao” lakaplı çete lideri Matheus da Silva Rezende’nin polis tarafından öldürülmesinin ardından çete üyeleri misilleme olarak şehrin farklı yerlerinde 35’ten fazla otobüs, tren ve 4 kamyonu ateşe verdi.

Polis 12 kişiyi gözaltına aldı

Brezilya tarihinin en büyük saldırılarının ardından konuşan Rio de Janeiro Valisi Claudio Castro, saldırıları “terör eylemi” olarak nitelendirdi ve saldırılara misilleme sözü verdi. Vali Castro, saldırıların sorumlularından 12 kişinin tutuklandığını belirterek, “Yarının daha sakin, daha düzenli olacağından hiç şüphem yok” dedi. Vali Castro, bu tür zalimlere karşı 7 gün 24 saat “sert bir mücadele” vereceği sözünü verdi ve zalimleri devlete meydan okumaya cesaret etmemeleri konusunda uyardı.

okullar kapatıldı

Saldırıların ardından 45 okul güvenlik nedeniyle kapatıldı. Belediyeler vatandaşları etkilenen bölgelerden uzak durmaları konusunda uyardı. Saldırıların en az 1 milyon kişinin yaşadığı Cosmos, Campo Grande, Inhoaiba, Guaratiba, Madureira, Paciencia, Santa Cruz, Sepetiba ve Recreio dos Bandeirantes bölgelerinde gerçekleştiği bildirildi.

Şiddet, “Zinho” lakaplı en acımasız paramiliter liderlerden biri olan Luis Antonio da Silva Braga’nın yeğeni olduğu iddia edilen “Faustao” lakaplı 24 yaşındaki Rezende’nin vurulmasından saatler sonra başladı. Rezende’nin, polisin milislerin kalesi olarak bilinen gecekondu bölgesi Tres Pontes’te düzenlediği operasyon sırasında vurularak öldürüldüğü bildirildi. – RIO DE JANEIRO

haber-akpinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu