Teknoloji

Bir sonraki James Bond siz olabilirsiniz; tabi eğer bu bulmacayı çözebilirseniz

Eğer gerçek hayatta bir sonraki James Bond olmak istiyorsanız, sizin için bir fırsat ortaya çıkmış olabilir. Birleşik Krallık’ın en büyük istihbarat teşkilatı olan GCHQ, yeni personeller arıyor ve bu rolle ilgilenen herkesin becerilerini test etmek için yeni bir görsel bulmaca yayınladı.

“Dünyayı farklı düşünen ve görenleri” hedef alan bulmaca, ajansın LinkedIn’de yeni bir sayfa açmasıyla birlikte işe alım kampanyasının bir parçası olarak yayınlandı.

Ajans tarafından yapılan açıklamada, sanatçı Justin Eagleton ile işbirliği içinde oluşturulan bulmacanın “dünyayı farklı düşünen, gören ve problem çözmeye yeni bir bakış açısı getirebilenleri hedef aldığını” söyledi.

Açıklamada “En önemli çalışmalarımızın merkezinde bulmacalar yer alıyor” ifadesi yer alıyor: “Bu beceriler, kriptografi ve şifrelemedeki tarihi köklerimizi temsil ediyor ve ülkeyi güvende tutma yönündeki günümüz misyonumuz açısından önemli olmaya devam ediyor.”

Ajans, paylaştığı görselde 13 harf ipucu bulunduğunu ve bunların bir mesaj taşıdığını söyledi.

Şu anda merkezi Cheltenham kasabasında yer alan kurumun muhtemelen en iyi bilinen çalışmaları, Londra’nın 80 kilometre kuzeybatısındaki Bletchley Park’a taşındığı II. Dünya Savaşı sırasındaki başarılarını içeriyor. O dönemde, Enigma şifreleme makinesini kullanarak gönderilen şifreli Almanca mesajların şifresini çözen Alan Turing de kurumun personeli arasında yer alıyordu.

Yeni paylaşılan bulmaca, ajansın bazılarının diploma gerektirmediğini söylediği çeşitli kariyerler içeren işe alım kampanyasının bir parçası olarak sunuldu.

GCHQ direktörü Anne Keast-Butler, ajansın karmaşık bir dünyanın zorluklarıyla başa çıkmak için “doğru zihinlere” ihtiyacı olduğunu söyledi: “Bizim için bu, farklı geçmişlere, farklı deneyimlere, farklı anlayışlara, farklı bilgilere sahip insanları bir araya getirmek ve hepimizin üzerimize düşeni yapabileceği bir ekip yaratmak anlamına geliyor. Bizim için çeşitliliğin kritik bir görev olduğu açık” dedi ve ekledi: “Dolayısıyla bizimle çalışmayı hiç düşünmemiş insanlara ulaşıp onlarla bağlantı kurduğumuzdan emin olmak için bir yolculuğa çıkıyoruz. Ve bugün, yaptığımız işin biraz daha fazlasını ve GCHQ’da çalışan harika insanlardan bazılarını sergilemeye başlamanın bir yolu olarak LinkedIn sayfamızı başlatıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu