Ekonomi

BHL Holdings UK, Account Kurdu ve Koalay’ın çoğunluk hisselerini satın aldı

Birleşik Krallık merkezli BHL Holdings UK (BHL), müşterilerine bireysel bankacılık ve sigortacılık alanında aracılık hizmeti veren Account Kurddu ve Koalay’ın çoğunluk hisselerini toplam değeri yaklaşık 65 milyon $’a satın alarak toplam pay oranını 2019’a yükseltti. %97.5

BHL Yönetim Kurulu Üyesi Ian Leech, bahisle ilgili şunları söyledi: “Türkiye finans sektörü son yıllarda hızlı bir dijitalleşme sürecinden geçiyor. Accountkurdu ve Koalay gibi lider platformlar bu sürecin öncüleri arasında yer alıyor. BHL, Türkiye’nin geleceğine inancı tam. satın alma, BHL’nin Türkiye’deki konumunu daha da güçlendirecek ve müşterilerimize daha iyi hizmet vermemizi sağlayacaktır.”

Hisse satışı ile Koleksiyon ve Koalay markaları BHL Türkiye çatısı altında yönetilecek. Hisselerini satanlar arasında kurucuları Ömer Paksoy ve Onur Tekin Turhan, İtalya’nın en büyük kredi ve sigorta brokeri Gruppo MutuiOnline’ın en büyük hissedarı Alma Ventures ve Hollanda merkezli global sigorta grubu NN Group yer alıyor.

Satış sonrası BHL Türkiye CEO’su olarak görevine devam edecek olan Ömer Paksoy, şirketin uzun vadeli düşünen güçlü ortağı, sağlam sermaye yapısı ve güçlü ekibi ile yatırıma ve istihdama devam edeceğini vurguladı. “13 yıl önce kurumsal hayatımızdan çıkarak sıfırdan kurduğumuz şirketin bugün yaklaşık 9 milyon mutlu müşterisi var” diyen Paksoy, “BHL Turkey olarak finansal teknolojiler alanında yeni ürün ve hizmetler sunmayı planlıyoruz. Türkiye’de önümüzdeki dönemde Ayrıca yatırımlarımızı artırarak Türkiye fintech ekosisteminde daha fazla istihdam yaratmayı hedefliyoruz.”

Onur Tekin Turhan, “Kuruluş amacımız, bankacılık ve sigortacılık ürünlerini bireyler için daha kolay ve şeffaf hale getirmek ve Türkiye’de finansal hizmetlere erişimi yaygınlaştırmaktı. Bu hedeflere ulaşma yolunda çok önemli adımlar attık ve bu ekibin daha da ileriye gideceğine inancımız tamdır.” önümüzdeki dönemde daha da iyi şeyler yapın.” dedi.

Tüm satın alma süreçlerinin Haziran ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu