Haber

Bakan Uraloğlu İzmir’de… Ankara-İzmir YHT 2027’de hizmete girecek

İZMİR (İGFA) –Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir Valiliği’nde düzenlenen il uyum toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

İzmir’in ihtiyaçlarının ele alındığı koordinasyon toplantısına ilişkin Bakan Uraloğlu, “İzmir’i daha ileriye taşıyacak projeler için neler yapacağımızı tartıştık.” Uraloğlu, basın açıklamasında, son 21 yıldır istikrarlı ve durmadan yatırımlara devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Kararlılıkla çalışarak dev projeleri birer birer hizmete aldık. Ülkemizin uluslararası alanda prestijini yükselten birçok mega projede Bakanlığımız imzası var. Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz her proje, üretim, istihdam, refah ve huzur. Mekan cennet Yavuz Sultan Selim Han 80 yıllık hizmet 8 yıla sığdıysa, 100 yıllık emeği de 21 yıla sığdırdık.Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı gibi dev projeler , Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale Köprüleri, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları “Arka arkaya hayata geçirdik”

İzmir’in ulaşım ve iletişim altyapısının geliştirilmesine özel önem verdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, İzmir’in geçmişten günümüze Türkiye’nin batı dünyasına açılan en değerli kapılarından biri olduğunu söyledi.

İZMİR’E 122 MİLYAR 355 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK

Bakan Uraloğlu, İzmir’in bölünmüş yolunun uzunluğunu 430 kilometreden 966 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yolun uzunluğunu da 367 kilometreden 985 kilometreye çıkardıklarını, İzmir Çevre Yolu’nu da tamamlayarak toplam uzunluğu 300 kilometreye çıkardıklarını belirtti. 55,5 km’lik etaplar halinde açılacak olan Konak Tüneli ile İzmirliler şehir içi trafikte rahat edecek. Biraz nefes aldıklarını kaydeden Erdoğan, son 21 yılda İzmir’in bağlantı ve altyapısına toplam 122 milyar 355 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıkladı.

ANKARA-İZMİR YHT PROJEMİZİ İMALATLA 2027 YILINDA AÇACAĞIZ

Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir arasını 3,5 saate indirecek ve İzmir’i yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak İzmir-Ankara YHT projesinin inşaatının etaplar halinde devam ettiği, projenin tamamlanma tarihiyle ilgili bilgi verdi. projemizi, şöyle konuştu: “Projemizi inşallah 2027 yılında tamamlayıp hizmete açacağız. Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte, ilk etapta yıllık 8 günlük karşılıklı tren seferine kıyasla; ” Zaman, enerji, bakım giderleri gibi kalemlerde yaklaşık 1,1 milyar lira tasarruf sağlanacak” dedi. Bakan Uraloğlu, İzmir’i Akdeniz’e bağlayacak otoyolun Aydın-Denizli kesiminin de önemli bir kısmının 2019 yılında tamamlanacağını duyurdu. Önümüzdeki günlerde tamamı 2024 yılında tamamlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu