Haber

Bakan Mehmet Kasapoğlu, Togg ile TCG Anadolu’yu ziyaret etti

ensonhaber.com

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi, Türkiye’nin gururu, yerli ve milli üretim TCG Anadolu, İzmir Alsancak Limanı’nda ziyarete açıldı.

İstanbul’da yaklaşık 150 bin kişiyi ağırlayan TCG Anadolu, 10.00-18.00 saatleri arasında İzmir Alsancak Limanı’nda da ziyaretçilerini ağırlayacak.

Gemide, Baykar’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ve katlanır kanatlı Bayraktar TB3 SİHA ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne testleri için geçtiğimiz günlerde teslim edilen milli ana muharebe tankı Yeni Altay da ziyaretçilere hazırlandı. .

Yerel araçla ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, İzmir Alsancak Limanı’na yanaşan dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu’yu yerli otomobil Togg ile görmeye geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile gemiyi gezen Kasapoğlu, donanma komutanlarından bilgi aldı.

“Çok özel bir gurur yaşıyoruz”

Gemiyi ziyaretinin ardından açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi:

Alsancak Limanı’ndaki bu şaheser, ayrı bir gururla tüm dünyaya bir mesaj veriyor. Bu gurur bizim gururumuzdur. Türkiye iddiası olan ve hayallerini gerçekleştiren bir ülkedir. Bugün çok farklı bir memnuniyet içindeyiz. Çok özel bir gururumuz var. Bu iş emek, alın teri ve inanç işidir. Bugünümüzün ve yarınımızın ne kadar güçlü olacağının simgesidir. TCG Anadolu, dünya başkenti İstanbul’daydı. Oradan ayrıldı.

Çanakkale Şehitliğimizi selamladı ve şimdi güzel İzmir’imize geldi. İzmir Kuvayı Nationala şehri. İzmir, düşmana karşı ilk direnişin simgesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Havada, denizde, karada, yer altında, uzayda’ dedi. “Nerede olmamız gerekiyorsa, oradayız.” Bunun en güçlü simgesi olan milli harp gemimiz bugün İzmir’e ulaştı. Yanınızda Togg var. SİHA’larımız ve Kızıl Elma’larımız bu millet içindir. Kimse bizi hayallerimizden vazgeçiremez. İlk anlardan itibaren ağır bir güven var. Manisa ve Aydın’dan her yerden ziyaretçi geliyor.

baskilhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu