Haber

Almanya’da Türkiye’ye gitmek isteyen bir kişi 4 yaşındaki kızını rehin aldı

Almanya’nın Hamburg kentindeki Helmut Schmidt Havalimanı’nda Türkiye’ye gitmek istediğini söyleyen 35 yaşındaki adam, 4 yaşındaki kızını rehin aldı. 18 saat süren rehine krizinin ardından Hamburg polisi, şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Alman basınında Hamburg polisine dayandırılan haberlere göre, cumartesi akşamı saat 20.00 sıralarında silahlı, çocuklu bir kişi, plakasız bir araçla havalimanının kuzey kapısındaki bariyerleri aşarak aprona girdi.

Kalkışa hazırlanan Türk Hava Yolları’nın (THY) uçağının altına aracını park eden şüpheli, kızıyla birlikte Türkiye’ye gitmek istediğini söyledi.

Hamburg polisi sözcüsü Sandra Levgrün Bild gazetesine verdiği demeçte, “Uçak yolcularla doluydu, ancak daha sonra yolcular tahliye edildi ve uçak boşaltıldı.”

Cumartesi akşamı saat 20.00 itibarıyla havalimanı boşaltılarak tüm uçuşlar durduruldu. Yaklaşık 3 bin 200 yolcu tahliye edildi.

Alman medyasında yer alan haberlere göre, silahlı şüpheli havaya birkaç el ateş etti ve arabanın camından içeri 2 adet Molotof kokteyli attı. Ancak herhangi bir hasar meydana gelmedi.

İtfaiye ekipleri olası bir yangın tehlikesini önlemek için uçağa su sıktı.

Polis kaynakları, Alman medyasına, şüpheliyle temas kurmak üzere olay yerine Türkçe tercüman ve kriminal psikologun çağrıldığını bildirdi. Kaçırılan kızın annesi de havalimanına geldi.

Polise göre olayın nedeni velayet anlaşmazlığıydı.

Bir polis sözcüsü, Stade kasabasında yaşayan annenin daha önce kızının kaçırılma ihtimaline karşı polise başvurduğunu söyledi.

Alman medyasında yer alan haberlerde, Cumartesi günü Aşağı Saksonya eyaletinin Buxtehude kasabasında yaşayan 35 yaşındaki bir babanın, 4 yaşındaki kızını zorla annesinden alarak kaçırdığı belirtildi. akşam.

Polis sözcüsü, Alman gazetecilere, şüpheliyle bir tercüman aracılığıyla Türkçe görüşmeler yapıldığını söyledi.

Bir polis sözcüsü Pazar sabahı yaptığı açıklamada, “Müzakere yoluyla çözüme güveniyoruz ve çözüm bulunacağına inanıyoruz. Kendisi bizimle konuşmak istiyor ve biz de bunu çok olumlu değerlendiriyoruz.” dedi.

Hamburg polisinden öğle saatlerinde yapılan açıklamada, müzakere grubunun şüpheliyle temasına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

“Şu anda elinde ateşli silah ve muhtemelen bilinmeyen türde patlayıcı bulunduğunu varsayıyoruz. En büyük önceliğimiz çocuğu korumaktır. Şu anki tespitlerimize göre çocuğun fiziki durumu iyi. Müzakereler devam edecek.”

Hamburg polisi daha sonra X’te (eski adıyla Twitter) rehine durumunun sona erdiğini duyurdu:

“Şüpheli, kızıyla birlikte araçtan indi. Adam polislere direnmeden gözaltına alındı. “Çocuk zarar görmemiş gibi görünüyor.”

Bild gazetesinin haberine göre şüpheli 35 yaşındaki Salman E. 4 yaşındaki kızın adı ise Aslıhan.

Gazetenin haberine göre, Salman E. cumartesi günü saat 19.20 sıralarında internete sahte isimle verdiği satış ilanını kullanarak eski eşi Sevda E.’nin (38) evine giderek kızını kaçırdı.

Şüphelinin teslim olmasının ardından kız, doktor ve psikologlardan oluşan sağlık ekibine teslim edildi.

haber-bahcelievler.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu