Yaşam

Akasya Durağı’nın Zeyno’su olarak tanıdığımız Sitare Akbaş’ın Kariyer Yolculuğunu İnceliyoruz.

Bir döneme damgasını vuran dizilerden biri olan Akasya Durağı, birçok oyuncusuyla sık sık gündemde. Dizinin tüm oyuncuları mesleklerinde farklı boyutlara gelmişlerdir. Bunlardan biri de Türk taksici Seyit’in eşi Zeyno karakterine hayat veren Sitare Akbaş’tı. Dizide sevimliliği ve oyunculuğu ile herkesin hayran olduğu Sitare Akbaş’ın oyunculuk kariyerine gelin birlikte göz atalım. ??

Bir döneme damgasını vuran komedi dizisi Akasya Durağı birçok oyuncuyu hayatımıza kazandıran yapımlardan biridir. Birçok ünlü ismin yer aldığı dizide Zeyno karakterine hayat veren Sitare Akbaş öne çıkan isimlerden biriydi.

6 Ekim 1988 doğumlu olan oyuncu Zeyno karakteri ile akıllarımıza kazınmış olsa da bu onun rol aldığı ilk yapım değildi.

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. İlk oyunculuk deneyimini 2004 yılında Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Beşinci Boyut dizisindeki “Ayşe” karakteri ile yaşamıştır.

2007 yılında rol aldığı Vazgeç Güldüm ve Hakkı Helal Et dizileri ile oyunculuk kariyerine devam ederken, 2009 yılında İncir Çekirdeği dizisinde canlandırdığı Delal rolü ile beyaz perdede ilk yerini almıştır.

Sitare Akbaş’ın oynadığı sinemalar:

  • 2009 – İncir Tohumu – Delal

  • 2012 – Ferahfeza – Eda

  • 2014 – Bensiz – İlayda

  • Yaşam Tarzı – Dilara

  • 2015 – Ada – Ada

  • 2020 – Ben Bir Denizim – Nisan

Daha sonra kendisini herkese Akasya Durağı Zeyno olarak tanıttı. Daha sonra Fatmagül’ün Suçu, Dila Hanım, Urfalıyam Ezelden, Emanet, Anneler ve Anneler, İstanbul Sokakları gibi dizilerde rol almıştır.

Oyuncuyu yeniden kariyerinin zirvesine taşıyan ve öne çıkmasını sağlayan dizi, Kerem Bürsin ve Hande Erçel’in başrollerini paylaştığı Sen Çal Kapımı oldu. ‘Fifi’ rolündeki Sitare Akbaş, dizide farklı tarzıyla dikkatleri üzerine çekti.

Daha sonra Murat Yıldırım’ın oynadığı Ramo dizisinde Dilber rolünde yer almıştır.

Yayınlandığı son dönemde bomba gibi düşen Akbaş’ı Kırmızı Oda’da izledik. Sare rolüne hayat veren oyuncu Gökhan Özoğuz ile ortak oldu.

Sosyal medyada 912 bin takipçisi bulunan Sitare Akbaş, müzisyen Murat Dalkılıç’la olan bağıyla bir dönem magazin gündeminde konuşulan isimlerden biriydi.

Sitare Akbaş’ın sosyal medya paylaşımlarına gelin birlikte göz atalım.

??

??

??

??

??

haberatakum.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu