Teknoloji

Yeni Nesil iPad ve MacBook’ların Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı: Hangi Özelliklere Sahip Olacak?

Geçtiğimiz günlerde Vision Pro’yu resmi olarak piyasaya süren Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da orijinal cihazlarını bizlere tanıtacak. Çok merak ediyorum yeni iPad ve Mac cihazları Bu sene tanıtımını göreceğiz. Peki ne zaman tanıtılacaklar ve ne gibi değişikliklerle gelecekler?

Bu sorunun cevabını Apple ile ilgili paylaşımlarıyla tanıdığımız Bloomberg yazarı Mark Gurman verdi. Gurman, dün yayınladığı bülteninde cihazların ne zaman tanıtılacağını ve beklenen bazı değişiklikleri paylaştı.

Yeni iPad’ler ve Mac’ler Mart ayının sonuna doğru gelebilir

İddiaya göre Apple, yeni iPad ve Mac cihazlarının tanıtımını yapıyor. Mart ayının sonuna doğru gerçekleşmesini sağlayacak. Yeni cihazlar ise iPad Air, iPad Pro ve MacBook Air’den gerçekleşecek. Gurman, Asya tedarik zincirinde bu modeller için işlerin iyi gittiğini söylüyor.

Yeni cihazlardan neler bekliyoruz?

iPadAir

Yeni iPad Air ailesinde beklenen en büyük değişikliklerden biri ekran boyutu. Cilalı 10,9 inçlik versiyonun yanı sıra cihazlarda yeni özellikler de bulunuyor 12,9 inç ekranlı Onun da gelebileceği söyleniyor. Ayrıca daha hızlı performans sağlayacaktır M2 çipi, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 de dedikodular arasında. Dış tasarımda da büyük değişiklikler bekliyoruz. Apple’ın iPad Air’i en son 2022 yılında yenilediğini de belirtelim. 5. nesil olarak adlandırılan o model, M1 çipine sahipti.

iPad Pro

Bu yıl gelecek 7. nesil iPad Pro’larda ekran tarafında da yenilikler göreceğiz. Büyük olasılıkla 11 inç ve 13 inç iPad Profesyonelleri OLED ekranlarla donatılacak ve bu konuda iPad’lerde bir şeye imza atacaklar. Doğruluğu kanıtlanırsa OLED teknolojisi, mevcut LCD panellere kıyasla daha fazla parlaklık, daha düşük güç tüketimi ve daha canlı renkler gibi avantajlar sağlayabilir. Diyelim ki Apple şu anda iPhone SE dışında yeni cihazlarında OLED’i tercih ediyor.

Elbette OLED panele geçmek cihazın fiyatını da artıracak. Bu yüzden daha değerli bir iPad Pro ile rekabet edebiliyoruz. Bunun dışında en yeni işlemci M3, MagSafe kablosuz şarj, yeni Magic Keyboard, yeni bir ön kamera gibi özellikleri de cihaz üzerinde bekliyoruz. Mevcut M2 yongalı iPad Pro modelleri 2022’de piyasaya sürüldü. Yani geçen yıl Apple’ın herhangi bir iPad modelini göremedik.

Macbook Air

Son olarak MacBook Air’e bir göz atalım. Yeni bilgisayarlar için en büyük güncelleme performansı önemli ölçüde artıracak M3 çip olacak. Bu hariç Wi-Fi 6E Ayrıca takviyeler de görebiliriz. Tasarım tarafında çok büyük bir değişiklik beklemiyoruz.

Apple geçen yıl MacBook Pro ve iMac’i M3 ile güncelledi. Haziran ayında orijinal 15 inç MacBook Air’i tanıttı. Ancak bu cihaz M2 ile sunuldu. 13 inç MacBook Air en son Temmuz 2022’de yenilendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu