Haber

Teröristler Kılıçdaroğlu için oy istedi: ‘Yerleşeceğiz’ diyerek kin kustular!

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını açıklamasının ardından Altı Masa’dan HDP’ye iltifatlar peş peşe geldi. GÜZEL Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin HDP ile görüşebileceğini belirtti. Akşener’in açıklamasının sorulması üzerine Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, HDP’yi ziyaret etmemenin büyük eksiklik olacağını savundu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da “Kılıçdaroğlu’nun temas hakkı var” diyerek HDP’ye yeşil ışık yaktı.

7’li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, desteğiyle ilk ziyaretini HDP’ye yaptı. HDP’li Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştükten sonra kameraların karşısına çıkan Kılıçdaroğlu, “Kavgayı bitireceğiz” diyerek HDP’ye sinyal verdi. HDP daha sonra seçimlerde aday göstermeyeceğini açıkladı. HDP’lilerin hız kesmeden seçimleri kazanmak için 7’li koalisyon çalışmalarına başladığı görüldü. HDP’ye seçim çalışması yaptıranların ve kamuoyuna açıklama yapanların terör örgütüne üye oldukları ve arandıkları ortaya çıktı.

“HDP’NİN SİYASET ADAYLARI KILIÇDAROĞLU”

Silahlı terör örgütüne üye olma suçuyla birlikte 7 aranan kaydı bulunan HDP’li Veysel Keser, HDP ittifakını 6’lı tabloyu ortaya çıkardı. kesikler, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun bile adaylığı HDP’nin siyasetiyle sağlandı. Hep pozitif siyaset yaptı ve kendisinden başka adayları desteklemeyeceğini beyan etti. Sürekli anket yapıldı. Anket sonucunda sadece HDP’nin kilit parti olduğu görüldü. HDP’nin destekleyeceği aday üzerinden tek adam rejimi önlenebilir, bu şansı kaçırmamalıyız.” söz konusu.

SEÇİMDEN SONRA HESAPLAŞACAĞIZ diyerek kin beslediler

Başka bir silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan arananlar kaydı bulunan HDP’li Birsel Ocak; neredeyse kinini kusacaktı. Seçimden sonra hesaplaşacağımızı söyleyen Ocak, şöyle konuştu: “Cenazelerimiz çantalar içinde posta yoluyla babalarımıza teslim edildi. O gün ne annemizin ne de babamızın yaşadığı acıyı unutmadık. Biz de not ettik. Gasp edilmiş irademize karşı hesaplaşacağız. Talep edeceğiz.” Bunun hesabını sormak için bir sürece girdik.”dedi.

KAYNAK: SABAH

haber-gudul.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu