Haber

Sudan’daki çatışmalarda 100’den fazla kişi öldü

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Sudan’ın Kuzey Darfur eyaletinde çıkan çatışmalarda 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Grandi, “Kuzey Darfur’daki IDP kamplarında ve çevresinde şiddetli çatışmalarda 100’den fazla kişi öldü.” “Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik korkunç cinsel şiddete ilişkin şok edici raporlar var.” sözlerini kullandı.

Grandi, taraflar “Sudan’ı yok eden” bu çatışmalara son vermedikçe durumun daha da kötüye gideceğini belirtti.

Sudan’da ordu ile HDK arasında çatışma

Sudan ordusu, bir zamanlar desteklediği ancak bağımsız ve paralel bir ordu gibi hareket ettiği için tehdit olarak gördüğü Hızlı Destek Güçleri’nin (HDK) iki yıl içinde tamamen orduya entegre edilmesini istiyordu.

HDK’nın sivil bir hükümete geçişin ardından yaklaşık 10 yıla yayılan bir süreçte bunu kabul edebileceğini açıklamasıyla başlayan söz savaşı ve gerilim, nisan sabahı başkent Hartum ve çeşitli kentlerde taraflar arasında silahlı çatışmaya dönüştü. 15.

Sudan Tabipler Birliği’nden yapılan açıklamada, iki askeri gücün sürekli çatışma halinde olduğuna dikkat çekilerek, 15 Nisan’dan bu yana çıkan çatışmalarda 958 sivilin hayatını kaybettiği, 4 bin 746 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu