Haber

Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz Yetkililere Seslendi: “Depremin Üzerinden Bir Ay Geçti, Vatandaşlarımız Hala ‘Çadır Çadır’ Ağlıyor”

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, yetkilileri deprem bölgesindeki konut sorununa çözüm bulunması için davetini yineleyerek, “Depremin üzerinden 1 ay geçti, vatandaşlarımız hala ‘Çadır, çadır’ diye bağırıyor. duş alabilecekleri, ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yerlerinin olmadığını görüyoruz: “İnsanlar yaşıyor ama muhtemelen hijyensizlikten ve salgın hastalıklardan ölecekler. Buradan yetkililere sesleniyoruz, çok zor değil” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’ın Samandağ ilçesinde konut sorunu devam ediyor. Sutaşı Mahallesi’nden Başkan Eryılmaz da depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanmadığını ve halkın büyük bir kısmının dışarıda kaldığını paylaştı. Eryılmaz, Samandağ’ın çadır ihtiyacını yineledi ve yetkililere şu sözlerle seslendi:

“Şu anda depremin en çok etkilendiği ve yıkımın en çok olduğu Sutaşı Mahallesi’ndeyiz. Muhtar yanımda ve depremde ailesini ve yakınlarını kaybeden ve çok ilkel koşullarda yaşayan vatandaşlarımız var. Burada ihtiyaçlar ve sorunlar ne tespit etmeye çalışıyoruz depremin üzerinden bir ay geçti vatandaşlarımız hala ‘Çadır çadır’ diye bağırıyor. , çadırları yok… Önce onların karşılanmasını istiyorlar. Hepsinin yakınları hayatını kaybetti. Her aileden beş altı kişi hayatını kaybetti. Evlerimizin çoğu yıkıldı veya yıkılma tehlikesi altında. yıkılıyor.gelmek zorunda çadırlar bur aya gelmek zorunda hijyen malzemeleri buraya gelmek zorunda.vatandaşlar haklı olarak evlerinden çıkmak istemiyorlar.çünkü herkesin evinin önünde sera var.bazıları Biber ekiyoruz, bir kısmı hayvancılıkla uğraşıyor, biz burada bu insanlara sahip çıkacağız ki burada üretim yapsınlar, çocuklarının geleceğine sahip çıksınlar, yetkililerle görüşüyoruz ama sesimizi duyuramıyoruz Belediye Başkanı olarak. , Şahsi imkanlarımı halkımız için seferber etmeye çalışıyorum.Binamız yıkıldı, kadromuz dağıldı… Yardım kuruluşlarından ve devlet yetkililerinden bu konuda yardımcı olmalarını rica ediyorum.Halkımızın da bu bahse talebi var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu