Haber

Pakistan’ın Yağlı Tohum Sanayisi Çin-Pakistan Tarım İşbirliği Kapsamında Gelişecek

DUYURU (İngilizce): MİSBAH SABA MALIK, Xinhua muhabiri:

“Kanola çiçeklerinin açması, Pakistan-Çin tarımsal işbirliğinin bir sonucu olarak Pakistan’da bir yağlı tohum endüstrisinin kurulmasının habercisidir.”

Çinli tohum şirketi Wuhan Qingfa Hesheng ve Pakistanlı Evyol Cluster, Pakistanlı çiftçilere ülkenin yenilebilir yağ ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için ortaklaşa yüksek kaliteli hibrit tohumlar sağlıyor.

Pakistan’ın yıllık yemeklik yağ tüketimi 5 milyon ton civarında ancak yerel pazarda ekonomik potansiyeli düşük olduğu için yağlı tohumlar çiftçiler tarafından tercih edilmiyor.

SES 1 (İngilizce): GHAZANFAR ALİ, Evyol Küme Pazarlama Müdürü:

“Şu anda bu tescilli çeşidi Çin’den ithal ediyoruz. Halihazırda birçok çeşidi test ediyoruz. Çeşitleri eleyeceğiz ve yeni çeşitler gelir gelmez yeni teknolojiyi kesinlikle tanıtmaya çalışacağız. uygun kalitede tohum bulurlarsa yağ çıkarıp pazara satarlar ve kar ederler.”

SES 2 (İngilizce): ZHOU XUSHENG, Wuhan Qingfa-Hesheng Seed Limited Uluslararası Ticaret Departmanı Başkanı:

“Tohumunu ekersek bu teknolojiyi de transfer etmiş olacağız. Böylece çiftçiler bu çeşidi yetiştirip daha iyi verim alabilecekler. Bu da bir sanayi zinciri oluşturarak istihdamın artmasına ve ithalat faturalarının düşmesine yardımcı olacak.”

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Gujranwala’dan bildirdi. (XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu