Haber

Öğretmen ve öğrenciler kendi ürettikleri boyalarla okullarını boyadı

KAYSERİ’deki Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, okullarını kimya bölümünde üretilen boyalarla boyadılar. Okul Müdürü Özay Besim, “Uzun yıllar bu okulun tadilat ve onarım çalışmaları hiçbir dış destek olmadan yürütüldü. Bugün öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte yarıyıl tatilinde okula geldik. Geçmişten gelen, birliktelik duygusunu arttıran ve öğrencilerimize daha nezih bir ortam sunan Kimya, “Bölümümüzde ürettiğimiz boyalarla okulumuzu boyuyoruz” dedi.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya bölümünde boya üretimi uzun yıllardır devam etmektedir. Okulda öğrencilerin ürettiği boyalar il ve ilçedeki birçok okulun tadilatında kullanılıyor. Kurulduğu günden bu yana hiçbir dış destek almadan kendi ihtiyacını karşılayan okulda, yarıyıl tatiliyle birlikte resim çalışmalarına başlandı. Öğretmenler ve öğrenciler okula gelerek kendi ürettikleri boyalarla sınıfları ve koridorları boyadılar. 2 çocuğuyla birlikte resim yapmak için okula gelen Sıhhi Tesisat ve İklimlendirme Alan Öğretmeni Mustafa Kemal Öztürk, “5 yıldır okulumuzda çalışıyorum. Okulumuzun boya ve badanaya ihtiyacı vardı, biz de eşimle resim yapmaya geldik. Çocuklar.Boyayı kendimiz üretiyoruz ve tüm aşamalarını okulumuzda gerçekleştiriyoruz.Aynı zamanda döner sermayeli “Ürünlerimiz yurt dışına satılıyor. İhtiyacımız olduğunda kendimiz üretip okulumuzu boyuyoruz” dedi.

‘PİYASAYA SAHA PERSONELİ YETİŞTİRİYORUZ’

Okul Müdürü Özay Besim, okullarının köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, “1945 yılından bu yana eğitim-öğretim devam ediyor. Okulumuzun öğrencileri ve öğretmenleri bu binayı birlikte inşa ettiler. Kayseri’de inşaat kısmı olan tek okuluz. Uzun yıllardır okulumuzda eğitime devam ediyoruz. Bu okulda tadilat ve tadilat yapılıyor.” Onarım işlemleri herhangi bir dış destek olmadan gerçekleştirildi. Bugün geçmişe saygı duruşunda bulunmak, birliktelik duygusunu arttırmak ve öğrencilerimize daha nezih bir ortam sağlamak amacıyla yarıyıl tatilinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte okula geldik. Kimya bölümünde ürettiğimiz boyalarla okulumuzu boyuyoruz. Bu sayede kimya bölümünde ürettiğimiz boyalarla okulumuzu boyuyoruz. “Uygulamalı olarak öğrencilerimize saha oluşturuyoruz. Piyasaya saha personeli yetiştiriyoruz” dedi.

Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya da şöyle konuştu:

“Eski adı Yapı Sanat olan bu okul şu anda Mimarsinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak biliniyor. Burada diğer okullarla birlikte bir etkinlikle hem üretiyoruz hem de resim yapıyoruz. Yaptığımız boyalar Mimarsinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üretiliyor. Okul. Ürettiğimiz boyaları kullanarak kendi okulumuzu oluşturuyoruz. “İlimizdeki ve ilçemizdeki okullarımızı da boyuyoruz. Buradaki öğrencilerimizin bunu çalışması ve uygulaması bizim için çok değerli. Gönüllü öğretmenlerimiz öğrencilerimizle birlikte okullarımızı daha yeterli hale getirmeye çalışıyorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu