Haber

Meteoroloji’den 18 şehre sarı ve turuncu kodlu uyarı: Şiddetli yağmur ve rüzgar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun tamamının az bulutlu ve çok bulutlu, Trakya kesimi dışında tüm bölgelerin yağışlı geçeceği iddia ediliyor.

yağış; Doğu Anadolu’nun batı kesimlerinde Maraş, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır çevresinde ve kuzeyinde lokalizedir. Adana ve Osmaniye. Kuvvetli olması beklendiği için yağış sırasında ani sel, sel, yıldırım, yerel dolu ve kuvvetli rüzgar gibi aksiliklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz’in güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiği için. Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyini ve denizini olası aksiliklere karşı korumak mümkündür. dikkatli ve tedbirli olun.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve çoğunlukla mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)

haber-erdek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu