Haber

Kılıçdaroğlu ve Sarıgül görüşmesi sona erdi

ANKARA –Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milli Yol Partisi ile başlattığı ve Bağımsız Türkiye Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi ile devam eden parti ziyaretleri devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının ardından kamuoyuna ilk ‘olumlu’ açıklamayı yapan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na eşlik eden ziyaret heyetinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca, Gökçe Gökçen ve Muharrem Erkek de hazır bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşılandı. TDP Genel Merkezi’ndeki görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Sarıgül ortak açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarını, deprem bölgesinin sorunlarını ve siyasi duruşlarını ele aldıklarını belirterek, “Türkiye’nin önümüzdeki süreçte değişime ihtiyacı var. Türkiye’nin bahar havasına ihtiyacı var. Bu bahar için Halil İbrahim sofrasını büyütmemiz lazım. Türkiye’de anneler, babalar, öğrenciler, gazeteciler, hayatın her alanında çalışan insanlar büyük ilgi görüyor. Birlik olmamız, Türkiye’yi yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Cinsiyet eşitliği sağlanmalıdır. Demokrasi getireceksek siyasi görevimizi yerine getirmiş oluruz. Sarıgül Bey ve arkadaşları ile bu detayları konuştuk, konuştuk, güzel bir görüşme oldu” dedi.

SARIGÜL: EN DOĞRU ADAY KILIÇDAROĞLU

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, sözlerine “Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Değişim Partisi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” sözleriyle başladı. Kılıçdaroğlu için takviye sözlerini kaydeden Sarıgül

Tarafsız bir cumhurbaşkanı, güçlü bir parlamento ve bağımsız bir yargı diliyoruz. Türkiye’mizi demokratik parlamenter sisteme geçirmek için en gerçek adayın Sayın Kılıçdaroğlu olduğuna inanıyorum. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’mizi raylara oturtacak aday olduğuna inanıyorum. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bugün birleşme günü. Armutun sapı üzümün çöpüdür demenin zamanı değil. Topluluk önünde konuşma günü. TDP olarak 13. Cumhurbaşkanımızı genel merkezde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. 14 Mayıs seçimlerinde demokrasi kazansın, barış kazansın, laiklik kazansın. 13. başkanımızın yolunun açık olmasını temenni ediyorum, Allah sizleri her daim korusun.”

KILIÇDAROĞLU DSP’YE GİDECEK

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun Sarıgül ziyaretinin ardından gün içindeki ikinci adresi Demokratik Sol Parti (DSP) olacak. Kılıçdaroğlu ile DSP Genel Lider Başkanı Aksakal’ın görüşmesi saat 14.00’te DSP Genel Merkezi’nde başlayacak. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu