Ekonomi

Kılıçdaroğlu, Kumluca’yı ziyaret etti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Antalya’da kanaat önderleriyle görüşmesinin ardından afet bölgesine gitti. Sular altında kalan Kültür Parkı’ndaki çalışmalarla ilgili bilgi alan Kılıçdaroğlu, esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, gazetecilere doğal afetlerin olabileceğini ancak önlem alınması gerektiğini söyledi.

Partisinin Antalya milletvekilleri ile büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının afet anından itibaren Kumluca’ya gelerek müdahale ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, AK Partili belediyelerin de yardımda bulunduğunu belirterek, hangi partiden olursa olsun afette emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kumluca’da daha önce de benzer afetlerin yaşandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Kumluca tarım açısından kritik bölgelerden biri. Buranın sürekli üretmesi gerekiyor. Burası üretince hem Kumluca hem Türkiye kazanıyor.” söz konusu.

Kılıçdaroğlu, bu tıbbi afetlerin en az hasarla sonuçlanması için “nitelikli devlet personeli”nin gölet yapımıyla ilgili rapor hazırladığını vurguladı.

“Sorun şu ki bu göletler bugüne kadar yapılmadı. Bunun bir an önce yapılması gerekiyor. Yağmur Allah’ın hikmeti, yağacak. Bu yağmurla birlikte selden gelen mil bir yerde tutulmalı. Uzmanlar diyor ki ‘Buralara göletler yapılmalı’. Aksi takdirde bu tür felaketler olur. Takip edeceğiz. Bu göletleri neden yapmadılar? Çok para değil. Baraj yapmıyorsunuz, göletler yapıyorsunuz. Bu göletler yapılırsa bir sonraki yağış daha az hasarla atlatılır.”

Kumluca yolunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ormanları işaret ederek, “İyi ki bu dağda orman var. Orman olmazsa yağmur yağınca daha büyük felaket olur” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bu afetlerden ders alınması gerekiyor. Burası cennet gibi bir yer, verimli toprakları var. İnsanlar ekiyor, biçiyor” dedi.

Sağlıklı, iyi düşünen bir hükümet bu felaketleri öngörür ve buna göre harekete geçer.”

Kemal Kılıçdaroğlu, TARSİM Kanunu’nun dere ve su yataklarının iyileştirilmesinin yanı sıra çiftçilerle istişare edilerek hazırlanması gerektiğine işaret etti.

Kılıçdaroğlu, herkesin kazandığı, kendi ülkesinde refah ve mutluluk içinde yaşadığı, her evde bereketin, saygının, sevginin olduğu, üreticinin ürününü keyifle sattığı bir Türkiye istediklerini söyledi. Bu felaketleri önceden görür ve buna göre önlem alır. Bir afet meydana geldiğinde bunu en az can kaybıyla ortadan kaldırmaya çalışır. İnşallah bunlar olur.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu daha sonra Göksu Mahallesi’nde sel suları altında kalan seraları ziyaret ederek çiftçilere “geçmiş olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu