Haber

Joe Worrall: Beşiktaş dünyanın her yerinde tanınıyor

Beşiktaş’ın İngiltere Premier Lig ekiplerinden Nottingham Forest’tan kiralık olarak kadrosuna kattığı 27 yaşındaki İngiliz stoper Joe Worrall, siyah-beyazlıların YouTube hesabından özel açıklamalarda bulundu.

“Burada olduğum için heyecanlıyım”

Beşiktaş’a transferinden dolayı mutlu olduğunu belirten Worrall, şöyle konuştu:

Mutluyum. Burada olduğum için heyecanlıyım. Bu sıcak karşılama için teşekkürler. Başlamak için sabırsızlanıyorum.

“Beşiktaş tüm dünyada tanınıyor”

Türkiye’ye gelme fikrini duyduğunda çok heyecanlandığını belirten 27 yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:

Çok heyecanlanmıştım. Bu fırsat ve teklif beni çok duygulandırdı. Beşiktaş dünyanın her yerinde tanınıyor. Buraya gelip başarılı olmak benim için yeterli bir fırsat.

“Beşiktaş’ın çok büyük bir kulüp olduğunu biliyordum”

Siyah-Beyazlılar’a transfer olmadan önce Chamberlain ve Allan McGregor ile görüştüğünü belirten Worrall, şunları söyledi:

Alex Oxlade-Chamberlain’le konuştum. Bana karşı çok nazik davrandı ve bana uzun bir ses kaydı gönderdi. Şehir hakkında, insanlar hakkında, tesisler hakkında ve en önemlisi taraftarlar ve kulüp hakkında bilgiler verdi. Hemen ikna oldum. Beşiktaş’ın çok büyük bir kulüp olduğunu zaten biliyordum. Kendisi de bunu doğruladı. Rangers’ta birlikte oynadığım başka bir eski arkadaşımla konuştum. Allan McGregor da daha önce burada oynamıştı. Bana trafiğin ve şehrin çılgın olduğunu söyledi. Ben de bunu deneyimlemek için sabırsızlanıyorum.

“Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte oynamak beni çok ama çok heyecanlandırıyor.”

Uzun yıllar Nottingham’da forma giyen İngiliz oyuncu, kariyerinde ilk kez başka bir ülkede futbol oynayacağının hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yaptı:

Sanırım yeni bir şeyler denemenin tam zamanıydı. Nottingham’da doğdum ve büyüdüm. Kulüpte bu kadar çok maç oynadığım için şanslıyım. Artık ufkumu genişletmek için yeterli fırsatım olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de biraz vakit geçirmek ve Beşiktaş gibi büyük bir futbol kulübünde oynamak beni çok ama çok heyecanlandırıyor.

“İlk yarı bitmeden gelen gol, sevinç ve atmosfer çok gürültülüydü”

Süper Lig’in 24. haftasında oynanan Trabzonspor maçını tribünden izleyen Joe Worrall, Dolmabahçe’deki atmosfer hakkında şöyle konuştu:

İnanılmazdı. İlk yarının bitiminden önce gelen gol, sevinç ve bütün atmosfer oldukça gürültülüydü. Ligdeki yerimizi sağlamlaştırmamız açısından da çok önemli bir galibiyetti.

“Kupayı kazanmak için çok gerçekçi bir hedefimiz var”

İngiliz savunmacıyla hedeflerini ve beklentilerini anlatan futbolcu, şöyle konuştu:

Avrupa’ya gidebilmek için mümkün olduğu kadar çok maç kazanmamız gerekiyor. Bu bizim için çok önemli bir hedef. Tabii bir de Türkiye Kupası var. Kupayı kazanmak için çok gerçekçi bir hedefimiz olduğunu düşünüyorum. Grubun amacı bu. Hedefim iyi bir performans sergilemek, iyi oynamak ve sahada elimden gelen her şeyi Beşiktaş için vermek olabilir. Bu benim bu dönem için fırsatım ve hedefim.

“Bu kulübün ve topluluğun bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum.”

Kendisini kararlı, güçlü ve lider bir futbolcu olarak tanımlayan Worrall, şunları söyledi:

Bunların futbol takımına getireceğim ana şeyler olduğunu düşünüyorum. Çok çalışıyorum ve sahada gerçek bir savaşçı oluyorum. Kulüp için gerçekten iyi oynamak istiyorum. Kendim için de elbette. Umarım iyi vakit geçirip bir şeyleri kutlayabiliriz. Kulübün amaç ve hedeflerini duymayı sabırsızlıkla bekliyorum. Taraftarlarımızın önünde oynamak için gerçekten sabırsızlanıyorum. Bir oyuncu olarak maçları ve taraftarların kalbini kazanmak için her şeyi vereceğim. Herkesle tanışmak ve bu kulübün ve topluluğun bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum.

“Bu oyuncular daha önce Premier Lig’de oynadılar ve bu çok yüksek bir standart.”

Beşiktaş’ın Premier Lig’de Alex Oxlade-Chamberlain, Arthur Masuaku ve Cenk Tosun gibi oyuncularının bulunduğunu belirten 27 yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:

Alex’ten daha önce bahsetmiştik. Birkaç maçta birbirimize karşı oynadık. Cenk’e karşı oynamadım. Sanırım Şampiyonada yarıştıkları sırada Everton’da oynuyordu. Ama bu aslında Süper Lig’in kalitesini gösteriyor. Bu oyuncular daha önce Premier Lig’de oynamıştı ve bu çok yüksek bir standart. Buraya geldiler ve artık hepsi savaşmaya hazır. Maçları ancak bu şekilde kazanabiliriz.

“Kız arkadaşımın doğum günüydü”

Joe Worrall 17 numaralı formayı seçmesinin sebebini şöyle açıkladı:

Aslında ilk tercihim değildi. Dürüst olmak gerekirse mevcut tüm numaralara baktım ve bunu seçtim çünkü kız arkadaşımın doğum günüydü. Benim için çok kolaydı, yoksa azarlanırdım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu