Haber

İsrail’de ana muhalefet lideri: Ülkenin tarihteki en başarısız hükümetinin lideri Netanyahu

İsrail’in ana muhalefet partisi “Bir Gelecek Var”ın lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ülke tarihindeki en radikal ve başarısız hükümetin başında olduğunu belirtti.

Lapid, Netanyahu’nun ülkenin caydırıcı gücünün azalmasından Naftali Bennett ve Lapid liderliğindeki bir önceki hükümeti sorumlu tutan açıklamalarının ardından Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulundu.

Yair Lapid, “Düşmanlarımız sokaklarda kardeşlerimizin kanını dökerken, Başbakan halkın kontrolünü kaybediyor. Dünyanın en radikal ve başarısız hükümetinin yol açtığı sorunlar için basın toplantıları düzenleyip başkasını suçlamak yerine başkasını suçluyor” dedi. Netanyahu ve bakanlarının sorumluluk alma zamanı geldi.” sözlerini kullandı.

Lapid, Netanyahu’nun Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı görevden alma kararını iptal etmesine de değinerek, bunun doğru bir adım olduğunu kaydetti.

Netanyahu’nun açıklamalarına eski bakanlardan tepki

Öte yandan eski Başbakan Naftali Bennett, Netanyahu’nun açıklamalarıyla ilgili olarak Twitter hesabından “İsrail’in ihtiyacının aksine, bölücü ve utanç verici” yorumunda bulundu.

İsrail Kanal 12 televizyonuna yaptığı açıklamada Bennett, Mayıs 2021’de Gazze’ye yapılan saldırının yaralarını sarmaya çalışan bir ülkeyi etkisi altına aldığını, Gazze sınırının kendi döneminin en sakin dönemini yaşadığını kaydetti.

Eski Başbakan Bennett, “Netanyahu’yu son yılların en iyi siyasi durumunda bıraktık. ABD Başkanı ile güçlü ilişkilerim, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır liderleriyle kişisel ilişkilerim… Artık onlar değil. Netanyahu ile görüşmek istiyorum. İsrail için dünya yüksek teknoloji. O ülke olarak bakarken şimdi acıyarak bakıyor.” söz konusu.

Eski Savunma Bakanı Benny Gantz, Netanyahu’nun “Ağlamak liderliğe götürmez” açıklamaları için Twitter hesabından açıklama yaptı. değerlendirmesini yaptı.

Eski Maliye Bakanı Avigdor Lieberman da Netanyahu’nun “başbakan olarak görevini yerine getirmeye layık bir adam olmadığını ve yaptıklarının sorumluluğunu üstlenmediğini kanıtladığını” söyledi.

Liberman, Likud Partisi’ni Netanyahu’yu parti başkanlığından çıkarmaya çağırdı.

Akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Netanyahu, Bennett-Lapid hükümetini ülkenin gaz rezervlerini herhangi bir tazminat ödemeden Lübnan Hizbullahı’na teslim etmekle suçladı.

Ülkenin caydırıcı gücünün azalmasından bir önceki hükümeti sorumlu tutan Netanyahu, bu gücü yeniden kazanma ve Doğu Kudüs’te sükûneti eninde sonunda koruma sözü verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu