Haber

Gençlere ‘yeni nesil’ konsept park

Gençlere ‘yeni nesil’ konsept park

KOCAELİ Kocaeli’nin Gebze ilçesine klasik park anlayışından farklı olarak dizayn edilen konsept park inşa edildi. Açılışı yapılan parkta, çocuklar oyun gruplarında gönüllerince oynayabilecek, gençler ise futbol, basketbol ve voleybol sahalarında mücadele edebilecek.

Gebze Belediyesi tarafından ilçeye “Yeni Nesil Konsept Parklar Projesi” çerçevesinde bir park daha kazandırıldı. Barış Mahallesi’ne kazandırılan bu parkta 4-18 yaş ortası gençler gönüllerince eğlenebilecek. Küçük çocuklar, salıncak, kaydırak üzere kısımlarda oyunlar oynarken, gençler ise futbol, basketbol ve voleybol alanlarında uğraş edebilecek. Konsept parkın açılışı, Karagöz-Hacivat oyunları ve yapılan çeşitli şovlarla başladı. Program, dua edilmesinin akabinde açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam etti. Programın devamında protokol üyeleri basketbol atışları yaparken, çocuklara ise Osmanlı macunu ve patlamış mısır ikram edildi.

“Bugüne kadar 24 tane parkımızı bu konseptte inşa ettik”

Programın açılışında konuşan Gebze Belediye Lideri Zinnur Büyükgöz, “Bugün burada Gebze’de yeni konsept parklar ismi altında başlattığımız park modelimizden birisini daha hayata geçiriyoruz. Bunun manası şu; yıllardır ülkemizde parklar genelde 4-12 yaş kümesi çocukların kullanacağı kolay spor aletlerinden oluşuyordu. Fakat 12-18 yaş kümesi çocuklarımızın kullanabileceği alanlar yoktu. Yeni konsept parklarda küçük futbol alanı, voleybol, basketbol alanı üzere ek alanlarla 12-18 yaş ortası çocuklarımızın da kullanacağı üniteler, işlevler onlara kazandırılmış durumda. Hasebiyle misyona geldikten bugüne kadar 24 tane parkımızı bu konseptte inşa ettik. Önümüzdeki süreçte sayıları daha çok artıracağız ve etkin yeşil alan oranımızı misyona geldiğimiz günden bu yana aşağı üst 60 bin metre kare bu cins parklarda olmak üzere, 350-400 bin metrekare üzere bir yeşil alan artışını Gebze’mize kazandırmış oluyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

“Bütün hizmet odağımızda gençler var”

Bugüne kadar hiçbir parkın temel atma törenini yapmadıklarını aktaran Büyükgöz, “Açılış törenini ilk defa yapıyoruz. Bundan sonra da inşallah mahalle gençlerimize farkındalığı oluşturmak için bu tür mini programlar yaparak onlara duyurmaya çalışacağız. Bizim temel amacımız Gebze’de sporu çeşitlendirmek. Yalnızca spor deyince akla futbol gelmemeli. Biz diyoruz ki voleybol, basketbol, futbol, kaykay parkları üzere çeşitlilik olsun. 2 tane kaykay parkı inşa ettik. Buna emsal farklı spor faaliyetlerinin yapılması için çeşitliliği arttıracağız. Kapalı spor salonlarımızda zati 41 branşta farklı hizmetler sunuluyor. Bu çeşitliliği arttırarak 7 yaşına gelmiş her gencimize, kendi kabiliyetine uygun bir spor yapabileceği alan çeşitliliğini Gebze’ye kazandırmak için gayret ve çaba göstereceğiz. Temel gayemiz gençlere hizmet. Bütün hizmet odağımızda gençler var” diye konuştu.

“Güzel bir parkın açılışındayız”

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ise “Gebze’mizin gençlerine yeni bir yeşil alan lakin yalnızca yeşil alan değil onun yanında gençlerimizin hem basketbol, hem voleybol hem saha futbolu oynayabileceği alanlarla donatılmış hoş bir parkın açılışındayız. Bu işler gerçekten zahmetli işler. Lakin var olsun belediye liderimiz Gebze’mizin spor alanında altyapımızı desteklemek, gençlerimizin boş vakitlerini sağlıklı bir şekilde değerlendirmesi üzerine çok büyük gayret içerisinde. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gebze’miz ismine kutluyorum, bundan sonraki çalışmalarının da en az bu kadar yeterli olacağını düşünüyorum. Kendilerine muvaffakiyet dileklerimle birlikte, Gebze’miz ismine şükranlarımı sunuyorum” formunda konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu