Haber

GAZİANTEP SANAYİ BÖLGESİ SESSİZE DÖNDÜ

GAZİANTEP’te depremin şiddetiyle hasar gören bazı fabrikalar üretim yapamaz hale geldi. İslahiye’deki pamuk fabrikasının müdürü Mehmet Ünsaçar, “Fabrikaların tamamı zarar gördü ve şu anda hiçbiri çalışmıyor. Depremden sonra çalışanlarımızın çoğu şehri terk etti. Depremden sonra da olmayacaklar. İnsan gücüne de ihtiyacımız var. Bu milli servet kaybıdır” dedi.

Tekstil, alüminyum izabe ve çeşitli baharat fabrikalarının yer aldığı İslahiye Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikalar hafif hasar görmelerine rağmen çalışmayı durdurdu. İşçilerin birçoğu da farklı illere göç etti. Sanayi bölgeleri depremin ardından sessizliğe büründü. Öte yandan bir fabrikada meydana gelen deprem anları güvenlik kamerasına yansıdı.

ULUSAL SERVET KAYBI

İslahiye’deki pamuk fabrikasının müdürü Mehmet Ünsaçar, “Evimizde depreme yakalandık, kötü bir gündü. Allah kimseye vermesin. Görüntü olarak aylarca çalışamayacağız,” dedi. tadilat ve tadilattan sonra burada çalışan insanlar da evlerine ekmek getirmek zorunda ama bunu da yapamayacaklar.Bir şekilde yardım etmeye çalışıyoruz ama şok bizi çok etkiledi, bizi çok duygulandırdı. Üzüldük, kırıldık, kırıldık. “Depremden dolayı çalışamıyoruz. İmaj olarak uzun süre çalışamayacağız. Bu bir milli servet kaybıdır, aslında milli canımız gitmiştir. Milli servetimiz gitti. Elektriğimiz var ama doğalgazımız yok. Biz istersek gelebilir. Şimdilik ama insanlara yetiyor, ısınmalarını sağlıyor” diye konuştu.

ŞU ANDA HİÇBİR FABRİKA ÇALIŞMIYOR, ÇALIŞANLARIMIZIN ÇOĞU GİTTİ. 50 işçi ile 7 gün 24 saat çalışan bir fabrika olduklarını belirten Ünsaçar, “Onları bir an önce ayağa kaldırmamız gerekiyor çünkü başlatmamız gerekiyor. O gün bizim izin günümüzdü. Neyse ki , izin günüydü.Bir şeylere üzülürken bir şeyler de oldu diyorsun.İyi ki o gün herkesi evine gönderdik.Burada dokumacılık,alüminyum izabe,çeşitli baharat fabrikaları var.Hepsi benzer sorunlar yaşanıyor.bizimkine benzerleri var,birkaç tane daha var.daha az hasarlı olanlar var.ama genel olarak hepsi zarar gördü,şu anda hiçbiri çalışmıyor.sonra birçok çalışanımız şehirden ayrıldı. deprem.Özellikle Islahiye ve Nurdağı bölgesi büyük kayıp verdi.Çalışanlarımız bir kereden fazla gitti.Ailesini haklı olarak bir iman yerine götürüyor.Muhtemelen bir kısmı geri dönmeyecek.Fabrikamızı işletsek bile muhtemelen olmayacak. depremden sonra onların bir parçası olun. bir yara” dedi.

Görüntü dökümü: ———————–(Güvenlik kamerası)-Deprem anı -Fabrika içinden detaylar (Havadan görüntüler)-Sanayi bölgesinden görüntüler ( Havadan görüntüler)- Muhabir duyurusu (Gökçe Karaköse)-Fabrika içinden detaylar-Mehmet Ünsaçar röportajı

-Fabrikanın üretim ve ofis kısmından görüntüler

– islahiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu