Haber

Erzincan İliç’teki Madende Heyelan: 9 Maden İşçisi Kayıp

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Erzincan ili İliç ilçesinde bulunan Anagold Madencilik’in ruhsat sahibi olduğu maden sahasında 13 Şubat 2024 günü saat 14.30’da heyelan meydana geldi. İlk tespitlere göre, kayma sonucu 9 maden çalışanına ulaşılamadı.” “Bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.”

BAKAN KOCA: 6 AMBULANS VE 2 UMKE EKİBİYLE GÖREVDEYİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Erzincan İliç’te madende meydana gelen heyelan nedeniyle 6 ambulans ve 2 UMKE ekibiyle tıbbi kurtarma ve acil sağlık hizmetleri için görev başındayız. Yeraltında olduğu düşünülen kişilere şu an ulaşılamıyor. Çok şükür.” “Bunun gibi her türlü felaketten bizi korusun” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: PARTİ HEYETİ BÖLGEYE TAŞINDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Erzincan İliç’teki altın madeninde yaşanan faciayı endişe ve dehşetle takip ediyoruz. Genel Başkan Yardımcılarımız Deniz Yavuzyılmaz, Gamze Taşcıer, milletvekillerimiz Mustafa Sarıgül, Müzeyyen Şevkin ve Parti Meclisi üyemizden oluşan parti heyetimiz Bölgeye gitmek üzere yola çıkan Baran Bozoğlu, “Tek isteğimiz enkaz altında kalan madencilerimize sağ salim ulaşmak” dedi.

AK PARTİLİ ÇELİK: DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA SAHADA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Kalbimiz Erzincan İliç’te heyelandan etkilenen madencilerin yanında. Umarım hepsini sağ salim kavuştururuz. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. Tüm ilgililer Birimler müdahale ediyor. Tüm ekiplerimiz haber alınamayan kardeşlerimize ulaşmak için seferber oluyor.” “Çabamız ve dualarımız madenci kardeşlerimizin sağ salim bir araya gelmesidir” dedi.

haberbirecik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu