Haber

Dersim Belediyesi’nde çalışma saatleri 7 saate düşürüldü

DERSİM – Dersim Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası yetkilileri belediyede toplantı yaparak toplu iş sözleşmesi imzaladı. Anlaşma ile 01.03.2023 ve 28.02.2024 tarihleri ​​arasında norm ekip personeli ve işçilerin aldığı günlük ücret ve sosyal haklara 01.03.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 85 zam yapıldı. Bu haklara ek olarak 6 TL yol bedeli yardımı yapılmıştır.

‘ÇALIŞMA SAATLERİ 7 SAAT’E DÜŞECEK’

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da taşeron firma işçilerinin Haziran ayında yapılacak toplu iş sözleşmelerinin ardından ağustos ayı itibarıyla çalışma saatlerinin 7 saate indirileceği bilgisini paylaştı.

DEVRİMCİ BELEDİYECİLİK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM’

Dersim Belediye Başkan Yardımcısı Ümüt Kaya, toplu sözleşme ve çalışma saatlerinin 7 saate düşürülmesiyle ilgili olarak, “1 Ağustos’tan itibaren çalışma saatleri düzenlemesi başlayacak. Yılda iki sözleşme imzalıyoruz. Mart Diğeri Temmuz ayında.Sözleşme bitiminden sonra yapılan ikinci toplu iş sözleşmesidir.Temmuz ayında yapılacak toplu sözleşme ekipsiz personeli kapsayacaktır.Belediyemizde çalışma saatleri 08.00-17.00. çalışma saatlerinin başlama ve bitiş saatleri birimler arasında değişmektedir.Bu düzenleme ile her birimin çalışma saati gün içinde toplam 7 saat olacaktır.Emek yönünden, devrimci belediyecilik açısından değerli bir adımdır.” (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu